Kocaeli Eğitim Araştırma Hastanesinde hemşire olarak görev yapan 23 yaşındaki Beyza S. ve babası Şahin Kılıç boşanma aşamasında olduğu eski eşin silahlı saldırısı sonucu katledildi.

Günlerdir aile üyelerine ölüm tehdidi içeren mesajlar gönderdiği öne sürülen eski eş, tehditler nedeniyle polis merkezine giden baba ve kızı evlerine döndükleri sırada silahlı saldırıda bulundu.

Olay, dün öğle saatlerinde, Başiskele ilçesi Barbaros Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi'nde meydana geldi. Ömer Sorguç, boşanma aşamasındaki ayrı yaşadığı eşi Beyza Sorguç'un bulunduğu eve geldi. Apartmanın önünde saatlerce bekleyen Ömer Sorguç, Beyza Sorguç ile babası Şahin Kılıç'ın otomobille evlerine geldiklerini gördü. Ömer Sorguç, tabancayla Şahin Kılıç'ı otomobilde, Beyza Sorguç'u ise binanın merdivenlerinde vurdu. İhbarla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, baba ve kızının hayatlarını kaybettiğini belirledi. Kaçan Ömer Sorguç, polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli hemşire Beyza Sorguç'un, 2019'da Ömer Sorguç ile Şanlıurfa'da evlendiği ve 1 ay evli kaldıktan sonra Başiskele ilçesindeki babasının evine gelip boşanma davası açtığı belirtildi. Olaydan önce Ömer Sorguç'un başta Şahin Kılıç olmak üzere aile üyelerine ölüm tehditleri içeren mesajlar attığı öğrenildi.

GÖZLEM YAPMIŞ

Ömer Sorguç'un olaydan 3 gün önce ailenin yaşadığı binanın önünde ve çevresinde gözlem yaptığı öğrenildi. Olay günü baba ve kızın, Ömer Sorguç'un tehdit mesajları üzerine polis merkezine gidip şikayette bulunduğu, evlerine döndüklerinde de öldürüldükleri ifade edildi.

Şahin Kılıç ile kızı Beyza Sorguç´un cenazeleri bugün toprağa verilecek.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini ve kayınpederini silahla öldüren şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Eşi hemşire Beyza S. (23) ve kayınpederi Şahin Kılıç'ın (54) katil zanlısı Ö.S'nin (31) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilen şüphelinin sorgusu devam ediyor.

KOCAELİ EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, bazı yerel basın yayın organlarında olayın, "Beyza S'nin polis merkezine şikayetçi olarak başvurularının dönüşünde meydana geldiği" şeklinde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Elim olayın meydana geldiği gün olan 18 Ekim ve 2022 yılı içerisinde maktullerin hiçbir emniyet birimimize müracaatları bulunmamaktadır. İl Emniyet Müdürlüğümüzce söz konusu olayla ilgili gerekli adli işlemlerin titizlikle devam ettirilmektedir." ifadelerine yer verildi.