Dün, 9 kişilik grup arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüş, kavgada Mehmet Can Karaca karnından, N.G. (16) ise sırtından bıçaklanmıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından 200 metre mesafedeki Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karaca, bugün doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

 ACI HABERİ ALAN AİLE HASTANEYİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ İDDİASI

Hastanede görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir sağlık çalışanın sosyal medya'da yaptığı paylaşım ise adeta sağlıkta şiddetin ülkemizde nasıl sıradan bir olay haline geldiğini gözler önüne serdi. İddialara göre hayatını kaybeden gencin yakınları hastanede görev yapan tüm çocuk doktorlarını adeta sıra dayağından geçirdi.

OLAYLAR BÜYÜDÜ, ÇEVİK KUVVET GELDİ

Olayların kontrolden çıkması üzerine hastaneye çağrılan çevik kuvvet ekibi olay yerini ablukaya alarak sağlık çalışanlarını tahliye etmeyi başardı. Hastanede hem hizmet vermeye çalışan hem dayak yiyen hem çevik kuvvet polisleri eşliğinde canlarını kurtaran sağlık çalışanlarına yarım saat sonra hastane idaresinden ilginç bir telefon geldiği öne sürüldü.

AMELİYATI YAPAN KADIN DOKTOR ŞEHRİ TERK ETTİ

Telefonda hastane idari darp mağduru sağlık çalışanlarını aşı polikliniğinde görev yapmaları için talimatlandırıyordu. Diğer taraftan hayatını kaybeden çocuğun yakınları tarafından iddialara göre ölüm tehlikesi alan Çocuk Cerrahı Kadın Doktor, çocuğu ve ailesiyle beraber canını kurtarmak için yakınları aracılığıyla şehir dışına çıkartılıyor.