Dr. Gülfiruz Solmaz, hakkında çıkartılan, "Diploması sahte çıktı" şeklindeki haberlere karşı savaş açtı. Yalan haberlerle ilgili yargı sürecini başlatan hayırsever Dr. Gülfiruz Solmaz, kendisini itibarsızlaştırmak isteyenlerle her türlü hukuki mücadeleyi vereceğini açıkladı. 
Aynı zamanda ressam olan Dr. Gülfiruz Solmaz, resim sergilerinden elde ettiği geliri üniversite öğrencilerine bağışlamasıyla biliniyor. Aydın'da ikamet ettiği dönemde Adnan Menderes Üniversitesi'nde yapılanan FETÖ'cülere karşı verdiği mücadele ile dikkatleri çeken Dr. Gülfiruz Solmaz'a, FETÖ'cüler atılmadık iftira bırakmadı. Hatta, "Doktorluk diploması sahte" diye haber yaptırarak itibarsızlaştırmak istediler. 

O YÖNETİCİLER GÖREVDEN ALINDI

Adnan Menderes Üniversitesi'ndeki kripto FETÖ'cüler, Dr. Gülfiruz Solmaz'ı sadece itibarsızlaştırmakla da kalmadı, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tedavi olmak için başvurduğunda hastaneye bile aldırmadılar. Kronik hastalığı bulunan Dr. Gülfiruz Solmaz'ın hasta girişini yaptırmayarak adeta insanlık suçu işlediler. Doktor Gülfiruz Solmaz'ı itibarsızlaştırmak için yalan haber yaptıran üniversite yöneticileri açığa alında, ceza verildi ama sanal ortamdaki yalan haberler kaldırılmadı. 

TAZMİNATLARI BURS OLARAK VERECEK

Kendisi ile ilgili yalan haberlerin dijital ortamdan silinmesi  ve sorumlularının gerekli cezaya çarptırılmaları için hukuk mücadelesi başlatan Dr. Gülfiruz Solmaz, konunun peşini bırakmayacağını ifade ederek, "Ne yazık ki, kripto FETÖ'cüler hala varlığını sürdürüyor ve her yerde karşımıza çıkıyorlar. Akıl almaz taktiklerle de kendilerine karşı olan insanlara zarar vermeye çalışıyorlar. Bunlara karşı  hukuki mücadelemi sürdüreceğim. Kazanacağım tazminatlarla da öğrencilere burs vereceğim" şeklinde açıklamada bulundu.