Devrek Devlet Hastanesinde 3 görüntüleme cihazının arızalı olmasından dolayı hastaneye gelen hastalar büyük mağduriyet yaşıyor. Hastanede bulunan röntgen cihazının 2, diş röntgen cihazının ise 6 aydır ve tomografi cihazının da yaklaşık 1,5 yıldır arızalı olmasından dolayı hastalar çevre hastanelere sevk ediliyor.Hastane’de tek sağlam görüntüleme cihazı ise normal röntgen bölümünde bulunan cihaz. Tek cihazında hastaneye gelen hasta sayısı gözönüne alındığında yoğunluğu kaldıramadığı, uzun kuyrukların oluştuğu söyleniyor.

GİDECEK BAŞKA HASTANEMİZ YOK

Yaşanan cihaz sıkıntısında dolayı hasta ve hasta yakınları tepki göstererek, aylar geçti hala hastanenin cihazlarını tamir ettiremediler. Her seferinde saatlerce sırada bekliyoruz. Devlet tarafından maaş ödenen yetkililer, neden maaş aldıklarını hatırlyarak oturdukları koltukların gereğini yerine getirip, yaşanan bu rezalete bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Çünkü bizim gidecek başka bir hastanemiz yok. Güzel bir yatırım sonucu yeni bir hastane yaptılar ama içinde cihaz olmadıktan sonra hastane de bir işe yaramıyor diyerek arızalı cihazların tamir ettirilmemesine tepki gösterdiler.

Diğer taraftan Röntgen cihazlarında yaşanan sıkıntının, Nöroloji, Beyin Cerrahi, Fizik Tedavi, Acil Pratisyen doktorları bazında da yaşandığı, doktor sıkıntısından kaynaklı hastanede yoğunluk olduğu da vatandaşlar tarafından dile getirildi. Yoğunluk sebebiyle çoğu hastanın Çaycuma ve Zonguldak/Merkez hastanelerine yönlendirildikleri söyleniyor.