Nisan ayında yapılan ödemelerde de covid-19 olarak degerlendirilerek yapılan ek ödemelerin, Ağustos ayı için yapılan kısmını covid ile ilgilenmiyorsunuz diyerek geri isteyen Konya Akşehir Devlet Hastanesi idaresinin uygulaması şaşkınlık yarattı.

Ağustos ayına ait ek ödeme işleminde Covid-19 olarak değerlendirilen bazı birimler "Ağustos ayı Covid-19 için personel görevlendirilmeleri ve çalışma düzenlemeleri incelenmiş olup" denilerek Kasım ayı sonuna kadar personellerin aldıkları ek ödemeleri hastane hesabına geri yatırılması istendiği öğrenildi. 

Hastanenin bazı birimlerinde çalışan personele yönelik olarak ek ödeme geri isteme işlemi sağlık personelleri arasında büyük şaşkınlık yarattığı söyleniyor.  

Enflasyonun her ay arttığı ekonomik şartlarda, her yıl belli oranda artması gereken performans ödemesi 2-3 yıl öncesine kıyasla adeta dipleri görmüştür. Sağlık personelinin kanayan yarası haline gelmiştir. Sağlık Bakanlığının sözde ek ödeme veriyoruz diyerek lanse ettiği tavan ek ödeme uygulaması sahaya yansımamıştır. Sağlık personellerine komik rakamlarda yatan yada hak ettiği halde hiç yatmayan ek ödemeler mağduriyetler yaşatırken, örneğin radyoloji gibi bir birimi covid-19 kapsamından çıkarmak akıllara durgunluk veren bir uygulamadır. 

İş yükü artan sağlık personelinin döner sermaye gelirine geçici çözüm üretilmeye çalışılarak, başarıya ulaşamamış uygulama olan tavan ek ödemeleri önce personelin hesabına yatırmak, sonra pardon diyerek geri istemek tam olarak bir skandaldır. 

Esnek mesai adı altında işe gitmeden aylarca maaşlarını alan, ek ders ücretlerini alan Kamu Çalışanları düşünüldüğünde, covid-19 birimi olarak değerlendilerek önceki dönemde ödeme yapılan birimden şimdi vazgeçtik, öyle değerlendirmiyoruz demek sağlık personelinin aklıyla alay etmektedir. Sağlık personelleri kimseden lütuf beklemiyor, hak ettiği ödemeyi hesabında görmek istiyor. Yetkililere duyurulur.

İŞTE PERSONELE GÖNDERİLEN YAZI