Menenjit şüphesiyle Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 

Doktorlar, M.K.Üniversitesi E.A.Hastanesi’ne sevk edilen çocuğun menenjite yakalandığından şüphelendiler. Kısa bir görüşme sonrasında doktorlar, yüksek ateşi olan çocuğa tam teşhis konulabilmesi için acilen M.K.Üniversitesi E.A.Hastanesi’ne sevkinin uygun olacağına karar verdiler. Çocuğun sevki için hastane tarafından tam teşekküllü bir ambulans talep edilirken çok geçmeden 112 ekiplerince talebe uygun ambulans Hatay Hassa Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Ardından tam teşekküllü ambulans ile M.K.Üniversitesi E.A.Hastanesi’ne sevki yapılan çocuktan sonra Hassa Devlet Hastanesi, karantina altına alındı.

HASTANE KARANTİNAYA ALINDI!

Menenjit şüphesiyle sevki yapılan çocuğun ardından Acil Servis'te tedavi gören hastalar dışarıya veya diğer servislere alınırken, hasta devlet hastanesi acil servisi karantinaya alındı. Hastanede görevli tüm personeller maske takarak koruyucu kıyafetler giyerken, hastaneye tedavi için gelen hastalara karantina uygulandığı bilgisi verildi. Bazı hastalar menenjit karantinası bilgisi verildiği için hastaneye girmeden geri dönerken, bazı hastalar ise anlatılan riske rağmen tedavi olmak için acil servis önünde bekledi. Karantinaya alınan hastanede daha sonra dezenfekte çalışması başlatıldı.Acil servis ile diğer servislerin ilişkileri kesilirken, Acil serviste mikroplara karşı dezenfekte çalışması titizlikle yapılmaya başlandı. 

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, dezenfekte çalışması süren hastanede, çalışmaların tamamlanmasının ardından karantinanın kaldırılacağı belirtildi.