Sağlık Bakanlığı, bu süreçte fedakarlıktan kaçınmayan personellerine yönelik bir genelge yayımlayarak 663 sayılı KHK dışında kalan çalışanlara ek ödeme verilmesine karar verilmişti.

Denizli'de pandemi hastanesi olarak seçilen Denizli Devlet Hastanesinde ise ek ödeme yapılması konusunda kayırma yapıldığı ve yönetmeliğe aykırı hareket edildiği iddiası ile doktorlar yürüyüş yapmıştı.

Hekimlerin isyanına neden olan süreç İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınmış, ancak bir sonuç alınamamıştı.

YÖNETİCİLER KENDİLERİNE ÖDEME YAPMIŞ

Ayna Haber ulusal medyada gündem olan konuya ilişkin belgelere ulaştı. Ayna haberin ulaştığı belgelere göre evraklarda imzası bulunan 2 yönetici hastanenin acil bölümünde görev yaptıkları gerekçesi ile kendilerine ödeme yaptıkları ortaya çıktı.

Uzman Doktor Cihan Kıray ve Uzman Doktor Mustafa Kemal Keysan'ın imzası ve Başhekim Mehmet Erkaleli'nin oluru ile yayınlanan ödeme listesinde Kıray ve Keysan'ın yönetmelikte yer alan şerhe rağmen ödenek alması sağlık çalışanlarının isyanına neden oldu.

Haklarının yendiğini düşünen çalışanların ek ödenekten hakkaniyetli olarak faydalanmasını için mücadele eden doktorlar konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Cimer üzerinden şikayet oluştururken, söz konusu ödemenin yönetmeliğe rağmen nasıl yapılabildiği merak konusu oldu.

Çalışanlara yapılan ek ödemenin 15 bin TL civarında olduğu iddia ediliyor.