Bir çok şeyi biliyorsun da, bilmediklerini anlatayım sana. Geçen aylarda hani ıslak formamla resim atıp, Size Tükenmişliğin Resmini Paylaşacağım diye bir gönderi yayınlamıştım ya, onu iki günde milyonlarca meslektaşım paylaştı, Türkiye'de en çok paylaşılan gönderi oldu, gazetelere çıktı, Bir nevi tercüman olduk dertlere, sonra ne mi oldu, bilmiyorum belkide onunda küçücük etkisiyle ağzımıza bir parmak bal çalıp, 3 ay tavandan ödeme verdiler. Onuda yine herkes alamadı, kimi az kimi çok aldı, zamanındada yatmadı gerçide, oda bitti, Bir Nasrettin Hoca Fıkrası gibi, kimi tavşanı yedi, kimi tavşanın suyunu içti, kiminede suyunun suyu kaldı, yani bir bardak su,yine eski düzene girdik.

Şiddet olayları yine devam ediyor biliyormusun, Ankara'da iki hastanede yoğun bakıma saldırdılar yine kapıları zorladılar, sedyelerle barikat kurdu canlarını zor kurtardı arkadaşlarımız.

Filyasyon ekiplerine neredeyse hergün saldırı oluyor, kafalar gözler patlıyor arkadaşlarımızın malesef.

Acillerde kapı kırmalar, masa dağıtmalar, haddi hesabı yok.

Arkadaşlarımız covite yakalanıyor bol bol, eeee ateşin içindeyiz, elbet sıçrıyor kıvılcım etrafa. Bir çok meslektaşımız şehit oldu. Bir çoğu tedavi görüyor. Kalanlar mı? İki güne bir işe gelip, sırasını bekliyor. Meslek hastalığı olsun diye talep ediyoruz sürekli ama, ses seda yok şimdilik, ölen öldüğü ile kalıyor.

Bugünde Kamuda yine en çok çalışıp, en az maaşı alan hizmet koluyuz, ondada değişen birşey yok. Hakkınız ödenmez diyorlar, ödemiyorlar, Alkışta karın doyurmuyorki arkadaşım.

Tek kalem maaş istiyoruz diyoruz, 4-5 parça küçük dilim sunuyorlar, onunda yarısına yakınını vergiyle, vermeden alıyorlar. Haa unutmadan söyleyeyim. Giyim yardımıda 30-40 lira yatırdılar sağolsunlar. İki çift çorap alırım pazardan.

Yeni Corona tedbirleri geldi, çoğu memur esnek mesaide, kreşlerde kapandı, bir çok arkadaşımız çocuklar ne olacak telaşında kara kara düşünüyor ????

Neyse Arkadaşım, Canım Hastane Duvarım, durum bundan ibaret, yazacak çok şey varda, daha fazla kafanı şişirmeyim. Gerçi senden başka derdimi anlatacak, dinleyecek, anlayacak kimsemde yok. Zaten başım ağrıyor çok fazla dile getirince, ben yine gelirim günaşırı yanına, böyle evde kaldığım nadir günlerde de özlüyorum, mektupsuz bırakmam yine.

Sen yinede bu konulardan bahsetme kimseye, aramızda kalsın, bin derdimize bir dert daha eklenmesin. Kendine iyi bak, havalar soğuk üşütme.

Seni seven Hemşire Arkadaşın Mehmet CANSEVER

Değerli Meslektaşlarım, Sosyal medyanın gücü çok fazla, bir paylaşım ortalama 500 kişiye ulaşıyor. Bunlar benim, senin sorunların, lütfen sayfanızda paylaşın, saygılarımla.

Mehmet CANSEVER