İyi Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış, Kırşehirdeki hastanede en basit bir müdahalenin hatta küçük bir operasyonun bile yapılamaz hale geldiğini aktardı

Satılmış, Kırşehirdeki hastanede böbrek taşına bile müdahale edilemiyor diyerek bir çok hastane içi tıbbi malzeme bulunmadığını, bulunanların da arızalı durumda olduğunu iddia etti.

''BAZI HASTALAR ENFEKSİYON SONUCU ÖLÜYOR''

Yoğun bakımdan ve ameliyattan çıkan hastalar enfeksiyon kaparak, iyileşmiyor ve çoğunluğu başka illere gidiyor, hatta bazılarının ameliyat sonrası aldığı enfeksiyon ile öldüklerini de duyuyoruz. Doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının psikolojilerinin bozulduğunu, psikolojik baskı içinde çalıştıkları, hastane başhekimi ve yardımcıları çalışma ortamını kolaylaştırmak yerine zorlaştırdıklarını öğreniyoruz. Aynı yöneticilerin çalışanlar üzerinde uyguladıkları baskı, onları meslekten soğutmuştur. Hatta bunun en bariz göstergesi olarak ise doktorlar başka illere tayinle yada istifa ederek gidiyorlar. Sadece yabancı değil, Kırşehirli doktorların da kendi memleketinden gittiğini öğrendik. Bu gerçekten içler acısı bir durumdur.

''İKTİDAR TARAFINDAN GETİRİLEN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DÜZENLEME YAPMADI''

Hatta iktidar partisi kısa süre önce başhekim ve yardımcılarını değiştirmek yerine yeni bir sağlık il müdürü getirmişti. Ancak bu sağlık il müdürü, şehirdeki sağlık idarecilerine karşı herhangi bir düzenleme yapmadı, neredeyse hastanedeki bu duruma müdahale bile etmedi.Kırşehir Hastanesinin hastane gibi değil sanki mahalledeki sağlık ocağı gibi bir duruma düşüren hastane yönetilme şekli ve hastane yöneticilerdir. Bu memlekette sağlık çökmüştür, insanlık da ölmüştür. Hastane yönetimi en kısa sürede değişmezse veya hastene yönetimi bu baskılarına devam ederse, Kırşehir'de doktor kalmaz, sağlık çalışanları işini yapamaz. En kötüsü hiç bir vatandaşımız sağlık hizmeti alamaz.