Son yıllarda artan sağlıkta şiddet olayları sonrasında hastane girişlerine konulan kapı dedektörlerinin ne kadar önemli olduğu Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yapılan uygulama ile tekrar göz önüne serildi.

Hastaneye giriş kapısına konulan dedektörlerin verdiği uyarı sonrası vatandaşların üzerinden tabanca, maket bıçağı çakı gibi aletler çıktı.

BIÇAK, ÇAKI, MAKET BIÇAĞI İLE 2 TABANCA

Bu kapsamda, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin Acil Servis ve Poliklinik girişlerine kapı detektörleri kuruldu. Gelen hasta ve hasta yakınları detektörlerden geçerek içeriye alınıyor. Cihazın sesli ikazı üzerine güvenlik görevlileri el detektörü ile de arama yapıyor. Yapılan aramada bazı hasta ve hasta yakınlarının üzerinden bıçak, çakı, maket bıçağı ile 2 tabanca çıktı. Bu malzemeler hastane polisine teslim edildi.

HASTALAR MEMNUN

Hastane girişindeki güvenlik noktasının önemine vurgu yapan hasta yakınları, “Maalesef birçok sağlık çalışanı hasta veya hasta yakınlarını şiddetine uğruyor. Yaralana hatta ölen sağlık çalışanları oldu. Bu kapı detektörleri ile en azından içire gelen kişilerin üzerindeki kesici aletler tespit edilebiliyor.” dediler.