15 MİLYON LİRA HEBA MI OLDU!

Sağlık Bakanlığı'nın yatırım programında yer alan 40 yataklı 19 Mayıs Devlet Hastanesi’nin ihalesi 2018 yılının ortalarında yapılmış, ihaleye katılan 12 firma içinde en uygun teklifi veren firma ihaleyi almıştı. 15 milyon liraya mal olacağı düşünülen ve bu ay hizmete açılacağı söylenen 19 Mayıs İlçe Devlet Hastanesi, açılmadan dökülmeye başladı.

19 Mayıs ilçesinde hastane inşaatını gezen gazeteci İbrahim Akkuş, hastane inşaatının duvarlarının döküldüğünü ve kullanılan malzemelerin kaliteli olmasına rağmen işçiliğin çok kötü olduğunu tespit etti.

HATALI İŞİÇİLİK

Akkuş, hastanede çatlakları, yapılan özensiz işçiliği ve hatalı yapımları kamera ile çekerek, sosyal medya hesabından paylaştı.

19 Mayıs ilçe devlet hastanesinin bu ay açılacağı belirtiliyordu. 40 yataklı olarak planlanan ve 6 bin 317 metrekare arsa üzerine inşa edilen yeni hastanede 14 poliklinik odası, 5 diş üniti, yoğun bakım ünitesi, 2 ameliyathane ve 8 yataklı diyaliz ünitesi de olacak.

Akkuş, Bodrum ve zemin kat ile birlikte 4 kat olarak inşa edilen ve 15 milyon TL’ye mal olan hastane inşaatının harabe görüntüsü karşısında Akkuş, Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç'tan konu ile ilgilenmelerini isteyerek göreve davet etti.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 40 yataklı yeni devlet hastanesinin temeli Ekim 2019 yılında kurban kesilerek atılmış 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, yeni hastanenin 2020 yılında hizmete gireceğini söylemişti.