Gazeteci Süleyman Özışık tarafından YouTube üzerinde yayınlanan bir videoyla gündeme getirilen olayda, yaşlı hastaların İstanbul’daki özel bir hastanede ölüme terkedildikleri ileri sürüldü.

Hastanede çalışan eski bir personel tarafından gazeteci Baki Özışık’a ulaştırılan ses kayıtları ve görüntüler Gazeteci Süleyman Özışık tarafından yayımlandı.

İstanbul İçerenköy’de bulunan Bayındır Hastanesinde yaşandığı ileri sürülen görüntülerde yaşlı hastalara ağır küfürler, hakaretler yapıldığı video görüntülerine yansıdı.

Daha önce İsveç hastanesi olarak faaliyet gösteren özel hastanenin daha sonra İş Bankası iştiraki olarak Bayındır Hastanesi adı altında hizmet verdiğini anlatan Süleyman Özışık, hastanenin web sitesinde özellikle yaşlılar ve çocuklara çok iyi sağlık hizmeti verildigini, ancak yaşananların böyle olmadığını kaydetti.

İNSANLIK DIŞI MUAMELE!

Hastanede görev yapan çalışanların yoğun bakım olduğu tahmin edilen birimde yaşlı bir hastaya yaptıkları kötü muameleyi de yayınlayan Özışık, hastane personelinin hastalara namus dışı sözlerle sözüm ona “şaka” yaptıklarını söyledi.

MÜFETTİŞLER RÜŞVET TEKLİF ETTİ!

Görüntüleri elde eden kişinin şu anda hastanede personel olarak çalışmadığını, bu görüntüleri kaydettikten sonra hastane yönetimine bildirdiğini, hastane yönetiminin Ankara’dan 2 müfettiş çağırdını anlatan Özışık, gelen müfettişlerin olayların üzerini kapatabilmek için elindeki kayıtlarla şikayetçi olan personele “sana bir miktar para verelim ve sana bir tane de cep telefonu verelim ama o görüntüleri bize ver” dediklerini ileri sürdü.

Kendisine teklif edilen rüşvet sonrası “ben bu teklifinizi bir düşüneyim” diyerek hastaneden ayrılan personele teklif edilen rüşvetin belgeleri de videoda yer aldı.

AŞLI HASTANIN YÜZÜNE PARALARI SAÇIP, DALGA GEÇTİLER

Erkek sağlık çalışanı kadın hastanın yüzüne para saçarken, kadın sağlık çalışan ise gülerek yaşananları cep telefonuyla kaydediyor.

Görüntülerde erkek sağlıkçı "Alsana kız paraları. Yapıştır. İki milyon dolar bırakıyorum, yarın dört milyon dolar olarak geri alacağım. Anlaştık mı? Paralar... paralar. Bu paraları sana niye veriyorum biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar böbreğine karşılık. Sağ böbreğine yetmez mi bu paralar?" diyerek paraları yaşlı kadının yüzüne atıyor.

Kadın çalışan ise "Küfür etsene. 'Al ... sok bu paraları böbreğini satacağım' desene" diyerek diğer çalışana akıl veriyor.

“KİMİN KOCASIYLA…”

Bir sağlık çalışanı, yaşlı kadına "Kimin kocasıyla Beşiktaş'ta ele ele geziyorsun?" diyerek küfür edip dalga geçerken; başka bir sağlık çalışanı ise "Sana o... diyor, k... diyor. Sen de ona söyle" diyerek yaşlı kadına sesleniyor.

Tüyleri diken diken eden görüntülerde yaşlı kadının bir şeyler söylemeye çalıştığı ancak sesinin çıkmadığı görülüyor.