Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk bölümünde yatarak tedavi gören çocuğun refakatçisi Serviste görevli hemşirelere ağza alınmayacak küfürler eden refakatçi, daha sonra kavga ettiği erkek hemşirenin kolunu üç yerinden kırdı. 

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşanan şiddet olayını kınarken, bir kez daha sağlıkta şiddeti sona erdirecek yasal düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu. 

Sağlıkta şiddet durmak bilmiyor. Sağlıkta şiddetin son kurbanı Gaziantep'te Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanları oldu. Alınan bilgilere göre, çocuğu Süt-3 servisinde yatarak tedavi gören baba, önceki gün serviste görevli kadın hemşireleri sözlü taciz edip, sorun çıkarınca hasta başka servise alındı. Buna sinirlenen refakatçi baba, "Yarın göreceksiniz, burayı dağıtacağım. Hepinizi hoplatacağım" diye tehditlerde bulundu. 

Saldırgan, hastası başka serviste yatmasına rağmen dün sabah yeniden Süt-3 servisine geldi. Kadın hemşirelere küfürler ederek taşkınlık çıkarmaya başladı. Erkek hemşire C.B., saldırgana müdahale etmek isteyince kavga çıktı. Saldırgan erkek hemşireyi darp etti ve kolunun üç yerden kırılmasına neden oldu. Olayın ardından beyaz kod verildi. 

Hasta refakatçisinin saldırısı sonucu kolu üç yerden kırılan hemşire C.B. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Saldırganın da yakalanarak, adli sürecin başlatıldığı öğrenildi. 

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, yaptığı açıklama ile Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde yaşanan şiddet olayını kınadı. Başkan Arayıcı, "Ne yazık ki, sağlıkta şiddet haberlerine her gün yenileri ekleniyor. Sağlık hizmeti sunarak kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti nefretle kınıyoruz. Bunun son olmasını dilerken, yetkililerden sağlıkta şiddetin önüne geçecek caydırıcı yasal düzenlemelerin zaman geçirilmeden bir an önce hayata geçirmelerini bekliyoruz" diye açıklamada bulundu.