Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organizasyonu yapılan 2022 yılı hac görevlendirmesinde ambulans sürücülerine geçtiğimiz gün eğitim verildi.

Eğitim esnasında görev verilen çok kişinin sağlık personeli olmadığı, sivil ve yaşları ilerlemiş kişiler oldu hatta iddialara göre bu kişilerin ambulans kullanmayı dahi bilmedikleri söyleniyor.

Sağlık Bakanlığında görev alan yüzlerce ATT ve Paramedik var iken atanmayı bekleyen on binlerce sağlık personeli dururken ambulans kullanmayı dahi bilmeyenlerin hac organizasyonunda ambulanslar da kim yada hangi kurumlar tarafından görevlendirildiği ise merak konusu oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ambulanslarda görevlendirilecek personelle ilgili yaptığı açıklamada ise “2022 yılı haç organizasyonu sağlık ekibi nde ambulans şoförü olarak görev verileceklerin eğitimlerinin 25 ve 26 Mayıs 2022 tarihinde Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezinde” yapıldığı belirtilirken “eğitime katılan adaylara hac ibadetinin yapılışı, ilk yardıma giriş, temel ilk yardım gibi konularda pratik ve teorik eğitim verildi” denildi.