Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, virüsü bulaştırma risk sıralamasında üst sırada yer alması nedeniyle izole amaçlı yurtlara yerleştirilen sağlık çalışanlarının yurtları boşaltmaları için talimat verdi. Bakanlık, 81 ilin müdürlüğüne gönderdiği talimata, 2020-2021 Yılı Eğitim ve Öğretim Dönemi için yapılacak hazırlıklar ve yurtlardaki tadilatlar nedeniyle sağlık personellerinin yerleştirildiği yurtların 14 Haziran tarihine kadar boşaltılmasını istedi.saglikpersonelihaber.net

SAĞLIKÇILARDAN YURDU BOŞALTMALARI İSTENDİ

Talimat doğrultusunda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Süleyman Bin Halid Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 250 sağlık personelinden yurdu, 14 Haziran’a kadar boşaltmaları istendi.

GEREKÇE YENİ ÖĞRENİM DÖNEMİNE HAZIRLIK

Bakanlığın verdiği talimatı doğrulayan Anadolu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Acun, yurt müdürüyle yaptığı görüşmede, müdürün yurdun boşaltılması kararının kendisine ait olmadığını, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü talimatı olduğunu söyledi. Kendisine, yurtların boşaltılmasının “yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlık ile tadilat” gerekçesi gösterildiğini dile getiren Acun, karardın doğru olmadığını, sağlık personelinin koronavirüsün bulaşma riski en yüksek grupta yer aldığını dile getirdi.

‘SÜREÇ BİTMİŞ GİBİ DAVRANILMASI DOĞRU DEĞİL’

“Koronavirüse karşı hizmet veren herkesin bu haktan yararlanması gerekir” diyen Acun, “Bu insanlar sonuçta, hizmet veriyor. Risk ortadan kalkmadan, süreç tam bitmeden süreç bitmiş gibi davranılması doğru değildir. Koronavirüs devam ettikçe, bu riski en aza indirmek için risk altında grupların izole edilmesi gerekir. En azından pandemi hastanelerinde kalan kalan sağlık personeli için yurtlarda kalınmasına devam edilmesi yönünde karar alınması lazım. Bu yapılamıyorsa bile Kovid-19 servislerinde aktif olarak çalışan sağlık personeli için yer tahsis edilmesi gerekir.” diye konuştu.

‘KOVİD-19 SERVİSLERİ İÇİN BU HAK TANINMALI’

Özellikle ailesinde kronik hastalığı bulunan ya da 65 yaş üstü olan akrabalarıyla yaşayan sağlık personelinin hastalığı bulaştırma riskini ortadan kaldırmak için buna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Acun, “Bazı sağlık çalışanları, ailelerinde, kronik hastalığı olanlar var, annesi babasıyla yaşayıp da 65 yaş üstünde olanlar var. Bu insanlar risk grubundadır. En azında Kovid-19 servislerinde çalışan sağlık çalışanlarına bu hizmetin, bu imkanın tanımaması lazım.” şeklinde konuştu.