Bakan Koca sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamasında hekimlerin 4 temel sorunundan ikisine karşı gerekli yasaların daha önce çıkarıldığını söyledi. Koca, “emeklilik ile özlük hakları için gerekli yasal adımlar da bugün atıldı” dedi.

Fahrettin Koca imkanların sonuna kadar kullanıldığı ortada diyerek “yasalarla bağlayıcı yani geri dönüşsüz adım atıyoruz” ifadesini kullandı.

Koca kabul edilen teklifle ilgili olarak peş peşe şu twitleri attı:

Devlet, hekiminin aylık geliri için politikasını kökten değiştirdi.

Devlet, hekimine yönelik emeklilik politikasını değiştirdi.

Devlet, hekimini şiddetten korumak için politikasını değiştirdi.

Devlet, hekimine haksız tazminat ödetmemek için politikasını değiştirdi.

Fahrettin Koca TBMM Genel Kurulunda kabul edilen teklifle ilgili daha önce yaptığı açıklama ilgili DÜZELTME yaparak şu ifadeleri kullandı: "DÜZELTME: 22 BİN olan mevcut “pozisyon sayısı” özet metinde 2 bin şeklinde yazılmıştır. Düzeltmiş şekliyle cümle: “Pozisyon yetersizliği sebebiyle 4924 sayılı Kanun’a tabi sözleşmeli personel için sözleşmeli pozisyon sayısı artırıldı. (22 bin olan pozisyon 27 bine çıkarıldı).”"

Bakan Koca Sağlık Bakanlığı hastanelerinde sağlık hizmeti almış olup prim borcu gibi nedenlerle hastane gideri karşılanmayanların 5000 TL’nin altında olan borçları terkin yönündeki açıklamasına düzeltme yaptı. Koca, 5000 TL ifadesi metinde yanlışlıkla yer almıştır. Doğrusu, 10.000 TL şeklindedir: ““Sağlık Bakanlığı hastanelerinden sağlık hizmeti almış olup pirim borcu gibi nedenlerle hastane gideri karşılanmayanların 10 bin liranın altında olan borçları terkin edildi.”” açıklamasını yaptı.