Zaten Sağlık Çalışanları bir çok haktan yıllardır mahrum kalmaktadır. 

 # Aylardır talep ettiği;

 # 3600 ek göstrege,

 # tek kalemde yoksulluk sınırının üstünde maaş,

 # geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi,

 # sözleşmeli yöneticileri liyakat bazlı atanması

gibi birçok isteği gerçekleşmedi.

Pandemi döneminde en ön safta savaşan sağlık çalışanlarının sürekli bir şeyler istediği gibi bir algı var toplumda. Birçok kişi kendi içinde "Sağlıkçılar durmadan ne istiyor?" diye soruyor. 

Bütün devlet memurları ile aynı haklara sahip olmak istiyor. Ayın 15’i gelince tek maaş ile öğretmene, polise, astsubaya, imama, memura nasıl maaş veriliyor ise onlar kadar maaş almak istiyor. Hangi devlet memuru izin alınca aylık maaşı (kazancı) düşmüş oluyor? Yanlış duymadınız; bütün memur, işçi farketmez yıllık izne çıkınca maaştan kesinti olmaz. Ancak sağlık çalışanları üç parçada maaşını aldığı için yıllık izne çıkınca hemen aylık kazancından kesinti yapılıyor ve geliri düşüyor. Bir sağlık çalışanı kendisine eş değer meslek grubundan öğretmen, asker, polis ve imam 400 TL ile 1900TL eksik alıyor. Şimdi seyyanen zam istenirken, ülkedeki enflasyon ortadayken, biz zam istemiyoruz. Aynı kadro derecedeki meslek grubumuz ile aynı maaşı tek kalemde ödeyin yeter! 

Covid 19’un yıl dönümü gelirken Sağlık Bakanlığı ve bürokratları kör, sağır, dilsizi oynuyor. Görmüyorum, duymuyorum, yapmıyorum demek sağlık sistemine büyük zarar verecek! En büyük bedeli ödeyen, en çok ezilen meslek grubu olmamıza rağmen anlaşılmıyor olmak gerçekten çok üzücü. 

Bakan Koca'ya seslerini duyurarak uğradıkları mağduriyetin giderilmesi için bıkmadan yorulmadan çaba sarf eden sağlık personelleri “tek kalemde" ve "Genel Bütçe'den" ödeme yapılması konusunu talep etmeye devam ediyorlar. 

Tek kalemde maaş isteklerini, yoksulluk sınırında altında aldıkları maaşlarında iyileştirme isteklerini, 0 TL olan ek ödemelerden ve kamuda en fazla çalışan personel olarak en az maaş aldıkları gerçeklerini dile getirmeye devam ediyorlar.