Emeklilikte yaşa takılanların gözü aralık ayında meclise getirileceği söylenen düzenlemeye çevrilmiş durumda.

EYT mağdurları, bir ertelemeyi daha kaldıramayacaklarını açıklayarak, artık sorunun çözümünde kesin adımların atılması yönünde taleplerini dile getirdiler.

“EYT MAĞDURLARI OLARAK TEREDDÜTLERİMİZ VAR”

Gözlerin, çalışmanın sonuçlanacağı günde olduğuna dikkat çeken EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran, kamuoyunun çalışmalara ilişkin yeterince bilgiye sahip olmadığını da belirterek, “Bakan Bilgin, son zamanlarda hep Aralık ayını işaret etti. Cumhurbaşkanı ise açıklamanın Ocak ayında yapılacağını duyurdu. EYT mağdurları olarak bizler hem bu belirsizlikten hem de çalışmaya ait detayların açıklanmamasına karşı tereddüt etmekteyiz. Bir ertelemeyi kaldıracak durumda değiliz.” dedi.

“KANUNDAKİ MADDE KALDIRILARAK SORUNA KARŞI ÇÖZÜM GERÇEKLEŞTİRİLMELİ”

Mağduriyete dair yapılan çalışmalara ilişkin tek bilinenin işaret edilen Aralık ayı olduğuna dikkat çeken Boran, mağdurların ve kamuoyunun daha fazla bilgiye sahip olabilmesi için bir an önce çalışmalara ilişkin bilgilendirmenin yapılması gerektiğini belirterek, “Herkes Aralık diyor fakat başka bir açıklama gelmiyor. Tek bir formül var. Sorunun çözümü kanunda mağduriyete sebep olan maddenin kaldırılması ile mümkün. Çözüme staj ve çıraklık mağdurları da dahil edilerek tüm sorunlara karşı çözüm getirilmiş olacak.” ifadelerini kullandı.