Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle hastalığa karşı mücadele eden ve pandemi servislerinde çalışan hekimlere Sağlık Bakanlığı tarafından yüzde 100 oranında ek ödeme sağlandı. Yine aynı servislerde görev yapan sekreter ve temizlik görevlileri ise ek ödemelerden faydalanamadılar. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi polikliniğinde çalışan hekimlerde aldıkları ek ödemeleri aynı serviste görev yapan sekreter ve temizlik görevlileri ile paylaştılar. Hekimler, ek ödeme alamayan diğer sağlık çalışanlarının banka hesap numaralarını tek tek alarak ek ödemeden elde ettikleri gelirin yarısını bu hesaplara yatırdılar.

Erzurum ADSM Hekimleri de Ek Ödemelerini Paylaştı! haberimiz için tıklayınız.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Volkan Temi “Bu süreçte hekim arkadaşlarımız sağlık çalışanlarının yanlarında olduklarını göstermek amacıyla hem motivasyon hem destek amaçlı aldıkları ek ödemeleri ek ödeme almayan sağlık çalışanlarımızla paylaştılar. Sekreter ve temizlik alanında çalışan arkadaşlarımızla paylaştılar. Onların motivasyonu ve yanlarında olduğumuzun göstergesidir” dedi.

Diyarbakır’da Doktorlar Döner Sermayelerini Çalışanlarla Paylaştı! haberimiz için tıklayınız.

Düzce'den Sonra Şimdide Kocaeli'de Doktorlar Ek Ödemelerini Hastane Çalışanlarıyla Paylaştı! haberimiz için tıklayınız.

Pandemi servisinde görev yapan Dr. Hümeyra Bayram Akça ise “Pandemide ki birlik ve beraberliğimizi göstermek için böyle bir organizasyon yapıldı. Hekim arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında Sağlık Bakanlığımız hekim arkadaşlarımıza yüzde 100’den söz verdiği ek ödeme uygulamasını yaptı. Ama bu dönemde bazı sağlık çalışanları bu ek ödemeden faydalanamadılar. Hekim arkadaşlarımızda arkadaşların motivasyonu, birlik ve beraberliğin devamı için böyle bir uygulama yapmayı düşündüler” dedi.

Pandemi servisinde sekreter olarak görev yapan Canan Tekel hekimlere teşekkür ederek “Hekimlerimiz bizlerle böyle bir paylaşımda bulundular. Hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Atatürk Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Ali Kılıç ise “İnanın hiç beklemediğimiz bir hareketti. Çok sevindik. Arkadaşlarımız adına sevindik. Doktorlarımızla gurur duyduk” dedi.