Ankara Çankaya İlçesi Dumlupınar bulvarında 22 Kasım günü gece saat 02.00 sularında meydana gelen trafik kazasında; Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında görev yapan Doç. Dr. Yaşar Subutay Peker trafik kazasında hayatını kaybetti.

Doç. Dr. Yaşar Subutay Peker’e aracıyla çarparak ölümüne neden olan şahıs sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe konutu terk etmeme şartıyla adli kontrol kapsamında serbest kaldı.

6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Doç. Dr. Subutay Peker’e çarparak ölümüne neden olan şahıs hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ankara 44'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Karahancı'nın, kaza sırasında 2.02 promil alkollü olduğu belirtildi. İddianamede, kaza anına ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının çözümlemesine göre Peker'in, yolun ikinci şeridinde kollarını açarak yürüdüğü sırada şüphelinin aracıyla çarptığı belirtildi. İddianamede, kazanın meydana gelmesinde Peker'in asli, sürücünün ise tali kusurlu olduğu yönündeki bilirkişi raporu da yer aldı.

'TAKSİ ÇEVİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTI'

Yaşar Subutay Peker'in eşi Gizem Peker'in (36) savcılık ifadesi de iddianamede yer aldı. Peker, "Eve gidiyorduk. Eşim kendisini iyi hissetmiyordu. Aracı kullanamayacağını söyleyerek taksi çevirmek için yola çıktı. O esnada şüpheli gelip, eşime çarptı" dedi.

Ölüme neden şahıs ise ifadesinde; Peker'in aniden yola çıktığını ve kollarını açarak araçların geldiği yöne döndüğünü ileri sürerek, "Şahsa çarpmamak için direksiyonu sağa kırınca o da sağ şeride geçti. Bunun üzerine tekrar manevra yaptım ancak engel olamadım ve çarptım" dedi.

Şahıs, Ankara 44'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.