Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yönetiminin hastane çalışanının ayağının kırık raporu biter bitmez, zorla ve ek mesai adı altında görselde görüldüğü üzere ek mesai adı altında çalıştırıldığı yönündeki ihbarın sayfalarımızda haber olarak yer almasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü kaynakları saglikpersoneliHABER.NET sitemize ulaştılar. 

Adana Sağlık Müdürlüğü kaynakları, personelin ayağının kırık olmadığını, ayağında incinme türü bir rahatsızlığının olduğunu ve bulunduğu ortamda güvenlik kulebesinin de yer aldığını belirttiler. Ayrıca kulübe içerisinde KLİMA teknolojisinin de yer aldığını açıkladılar. Hastanenin diğer yerlerine nazaran nispeten daha az yoğun olan bu bölümde personelin görevlendirmesi yapılarak, rapor vb. istirahat belgesi olmadığı içinde de mesaisine bu şekilde devam ettirildiği bilgisini de yine saglikpersoneliHABER.NET sitemizle paylaştılar.

DİP NOT:

Pandemiyle mücadelede covid-19 şüpheli hastayı, hastane bahçesinde karşılayan güvenlik görevlilerinin, hastanın kaydını sisteme giren bilgi işlem personelinin, hastayı muayene eden doktorların, sürüntü, kan, tomografi çekimi için emek sarf eden sağlık personellerinin, hastanın yatışı için kliniğe transfer eden temizlik personellerinin, kliniğe yatan Covid-19 pozitif hastaya bakan hemşire arkadaşlarımızın, tedavisi boyunca odalarının temizliğini, yemek dağıtımını yapan tüm sağlık çalışanlarımızın bu mücadelenin asıl kahramanları olduğunu, onların yıpratılmasının, onların mobing türü uygulamalara maruz kalmalarının her zaman karşısında durduk, durmaya devam edeceğiz. Pandemi mücadelesi esnasında Kurumların ve dolayısıyla Kurum yönetici ve il sağlık müdürlükleri yönetici ve uzmanlarının bu süreçte doğrudan hastayla temasta yer alan sağlık çalışanlarımızın rahatı ve huzuru için ellerinden geleni yaptıklarını bilmekle beraber, yapmaları gerektiğinin altını önemle çizerek, tabelaların yada KURUM logolarının önünde emeğin geldiğini önemle belirtmek isteriz. 

Bu vesileyle Adana sıcağında tüm zorluklara rağmen canla başla covid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarını saygıyla selamlıyoruz. 
saglikpersoneliHABER.NET