Kulislerde konuşulan bilgilere göre; ülke genelinde döner sermaye havuzu oluşturulacak ve performansların buradan eşit, adil ve hakkaniyetli dağıtılacağı konuşuluyor.

Kulis bilgileri ilk etapta kulağa hoş gelse de bazı konularda sağlık personellerinin ciddi şekilde aydınlatılması bekleniyor.

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

 # Örneğin 10 birim performans alan bir uzman hekimin, merkezi havuz sistemindeki performans dağıtılma şekli hayata geçirildiğinde geliri 10 birimden aşağı düşecek mi merak ediliyor.

 # Ayrıca geliri yüksek olana A hastanesindeki hemşireler ile gelir giderini dahi karşılayamayan B hastanesindeki hemşirelerin performansı mı ödenecek? Ödenecekse bu iki hastanede eşit mi ödenecek? Yoksa nasıl bir farklılık olacak? Yani A Hastanesindeki hemşirelerin performansında azalma mı olacak?

 # Diğer taraftan performans dağıtımının sadece yataklı kurumlarda mı olacağı yoksa ilçe integre hastaneleri, 112 acil istasyonlara, sağlık evleri, toplum sağlığı merkezlerindeki personelin de performans ek ödemesinde artış sağlanacağı bilinmiyor. “Döner sermaye almayan hastane kalmayacak” söylemi burada sayılan birimlerde görev yapan personellere nasıl yansıyacak?

 # İzmir gibi büyükşehirde bir hastanenin acil servisinde çalışan sağlık memuru ile Karaman ilindeki hastane acil servisinde çalışan sağlık memuru aynı döner sermayeyi alabilecek mi?

 # Sağlık personelleri burada aktardığımız soruların cevabını merakla bekliyor

GARANTİ TABAN ÜCRET UYGULAMASINA GEÇİLSİN

Öte yandan tek kalem maaş isteyen sağlık personellerine ısrarla dayatılan performans sisteminin adil ve hakkaniyetli dağıtılması mümkün gözükmemekle beraber GARANTİ TABAN ÜCRET uygulamasına Acilen geçilmesi bekleniyor. Sağlık personeli GARANTİ TABAN ÜCRET uygulaması ile ne kadar ücret alacağını bilmelidir. Kısaca sağlık personelinin bir tüccar gibi, bir esnaf gibi alacağı ek ödeme aydan aya değişmemelidir. GARANTİ TABAN ÜCRET verilerek üstünü almak isteyen örneğin uzman doktora “kalan iş sen de, çalış performansını al” demek daha uygun olacağı düşünülmektedir.

SAĞLIK ÇALIŞANI SADECE HAKKANİYET İSTİYOR

Sağlık çalışanlarının sadece hakkaniyet istediği unutulmamalıdır. Bu hakkaniyet talebi hem sağlık bakanlığı içerisinde hem de diğer bakanlıklarda görev yapan memurlar arasında istedikleri hakkaniyetten ibarettir.

PARACI MEMUR GİBİ LANSE EDİLDİ

Son aylarda ulusal basını servis edilen haberler nedeniyle sağlık çalışanları vatandaş gözünde zam isteyen, paracı memur olarak lanse edilmektedir. Halbuki sağlık çalışanlarının ne çektiğini sadece kendileri bilmektedir. Vatandaş gözünde aldığı maaş ile yetinmeyen şımarık memur profili izlenimi verilen sağlık çalışanları daha fazla mağdur edilmemelidir.