Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinin Acil Servisinde Pratisyen Hekim T.T. ile acil servise muayene için gelen Uzman Çavuş A.A.’nın savcılıkta birbirlerinden şikayetçi oldukları olaya ilişkin hastanenin yürüttüğü idari soruşturma Sağlık Bakanlığı Teftiş Kuruluna ulaştı.

85 SAĞLIK ÇALIŞANIDA DAHİL EDİLECEK

İdari soruşturma kapsamında alkışlı protestoya katılan 25 sağlık çalışanının ifadesi alınmıştı. Bakanlık Teftiş Kurulu 25 sağlık çalışanının ifadesinin alınmasını yeterli görmeyerek protesto eylemine katılan 85 sağlık çalışanının da soruşturmaya dahil edilmesi için Muğla’ya müfettiş görevlendirdi.

25 SAĞLIK ÇALIŞANININ İFADESİ ALINMIŞTI

Hastane Başhekimliği tarafından yapılan idari soruşturmada güvenlik kamerası görüntüleri incelenerek doktor T.T.’nin elinde evrak almaya çalışan hastayı ittiği tespit edilmiş ayrıca olay gecesi Acil Servis ve Ameliyathanede görevli aralarında doktor ve hemşirelerin de olduğu 25 sağlık çalışanının ifadeleri alınmıştı.

Başhekimliğin yürüttüğü idari soruşturmaya güvenlik kamerası görüntüleri ile tespit edilen Uzman Çavuş A.A.’nın hastane koridorlarında ve çıkış kapısında beklenerek alkış ve sloganlar ile protesto eden 25 sağlık çalışanı da dahil edilmişti.

TEFTİŞ KURULU SORUŞTURMAYI GENİŞLETTİ

Hazırlanan raporun İl Sağlık Müdürlüğüne sunulmasının ardından Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının idari soruşturmayı genişletti öğrenildi.

Genişletilen soruşturma kapsamında uzman çavuşun taburcu olduğu esnada protesto gösterisine ve iddia edilen darp olayının ardından düzenlenen basın açıklamasına katıldığı tespit edilen 85 sağlık çalışanı da idari soruşturmaya dahil edildi.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca görevlendirilen müfettiş, yürütülen soruşturma kapsamında 85 sağlık çalışanıyla görüşecek. Müfettişin hastane yönetiminin de bilgisine başvuracağı da öğrenildi.