İzmir'in Altıntaş semtinde muayenehanesi olan Dişhekimi Mustafa Oral, koronavirüs vakalarının artması sonrası dişhekimlerinin hizmete ara verdirilmesiyle bir süre önce eşinin memleketi olan Milas'a ziyarete gitti. Burada bir hafta önce rahatsızlanan 68 yaşındaki Mustafa Oral, Milas'ta hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Korona belirtileri gösteren Oral'a testler yapıldı ve pozitif çıktı.

İzmir Dişhekimleri Odası'nın 1988-1994 arası başkanlığını yapan Mustafa Oral bugün Muğla'ya sevkedilirken fenalaştı ve yaşamını yitirdi. Tek çocuğu olan oğlu da kendisi gibi dişhekimi olan Oral'ın ölümü yakınlarını ve dişhekimleri camiasını yasa boğdu. Eşi karantinaya alınan Oral'ın virüsü bir hastasından kaptığı belirtildi.

Mustafa Oral Hakkında

Önemli görevlerde bulundu1952 yılında Bodrum Çömlekci Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Milas'ta bitirdi. Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi'nden 1976 yılında mezun oldu.

Mesleğini mezuniyetinden itibaren 43 yıldır kendi muayenehanesinde serbest olarak sürdürürken, mezun olduğu tarihten itibaren de meslek kuruluşumuzun çalışmaları içinde yer aldı.

3224 sayılı Yasa çıkıncaya kadar İzmir’deki dernek çalışmalarına katıldı. Yasanın çıktığı 1986 yılından itibaren de odada görevler aldı. 1986-1988 yılları arasında İzmir Dişhekimleri Odası kurucularından biri olarak Yönetim Kurulu Üyeliği ve yazı işlerinden sorumlu üye olarak İzmir Odası Dergisi'nin yayımını başlattı.

1988-1994 yılları arasında İzmir Dişhekimleri Odası Başkanlığı yaptı. 1992 yılında gerçekleştirilen TDB 1.Uluslararası Kongresinin ev sahipliğini üstlendi.Sosyal projelere emek verdiKongreler Yönergesinin ilk halinin hazırlanması, bugün ülke çapında uygulanan Tüketici Haklarının ilk taslak hazırlığı ve ilk uygulayıcısı sorumluluklarında bulundu.

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) 14. ve 16. Dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği, Kongre ve Fuar Komisyonu üyeliği, 20. Uluslararası Kuşadası Kongresi sorumluluğu, 23.Uluslararası İstanbul Kongresi sorumluluğu, 4 dönem Etik Kurul Üyeliği, 2 dönem TDB Etik Kurul Sorumluluğu, TDB Tütün Kontrolü Çalışma Grubu sorumlulukları ve üyeliği, Genel Sağlık-Ağız Diş Sağlığı Çalışma Protokolünün hazırlanması, aynı komisyonun sorumluluğu ve üyelikleri, TADSE Komisyonu sorumluluğu ve Engelsizler Grubu sorumluluğu ödevlerinde bulundu.

Halen Türk Dişhekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Başkanıydı TDB'nin ve İzmir Dişhekimleri Odası’nın birçok konuda temsilciliklerini yerine getirdi. Dişhekimliği cihazlarının standardizasyonu, 'Dişhekimliği Muayenehanesi Yönetim Sistemi’ ve ‘dişhekimlerinin ağız ve diş sağlığı ürünlerine bakış açısı’ konularında çalışmalar yaptı. Dişhekimi bir evlat sahibi olan Oral, İzmir'in Altıntaş semtinde serbest dişhekimi olarak çalışıyordu. Oral aynı zamanda TDB'nin yüksek disiplin kurulu başkanlığını yapıyordu.