Kamu personeli ile ilgili “memur maaşlarını yükselteceğiz” açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi enstrümanlarla bu yükseltmeyi yapacağına ise değinmedi. Bununla ilgili detaylı haberi BURADAN okuyabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında başta öğretmenler olmak üzere tüm kamu personelinin merakla beklediği 2 konuya ise hiç değinmediği görüldü.

Birinci Konu: Hazırlık Ödeneği!

Dün yapılan kabine toplantısında hazırlık ödeneğinin ele alınması bekleniyordu. Özellikle Eğitim Bir Sen tarafından yapılan bazı açıklamaların ardından öğretmenler de bu yönde beklenti oluşmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinleyenler beklentilerinin boşa çıktığını gördü.

İkinci Konu: Maaş Promosyonları!

Cumhurbaşkanının değinmesi beklenen bir diğer konu ise düşük miktarlı maaş promosyonlarıydı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurların promosyonlarla ilgili beklentilerini de boşa çıkardı.

Düşük miktarlı maaş promosyonu sözleşmelerinin tek maddelik bir geçici kanun maddesi düzenlemesiyle kaldırılmasının kamu kurumu yöneticilerinin elini güçlendireceği biliniyor Gerçekten de, kamu kurumu yöneticileri düşük miktarlı maaş promosyon sözleşmelerini "başıma bir iş gelir" korkusuyla fesih etmeye yanaşmamaktadır. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in bu konuda insiyatif alıp kabineyi bilgilendirmesi durumunda, daha hızlı karar alınabilirdi. Ancak bu konuda da bir hazırlık yapılmadığı ve kabinede bu konunun görüşülmediği yapılan açıklamayla anlaşıldı.