Ha işte!

Bu replik bugünlerde sağlık çalışanlarının dilinde pelesenk olmuş vaziyette!..

Niye mi?

Kısıtlamalarla ilgili sağlık kurumları hariç diğer tüm kamu kurumlarına gönderilen "10 yaş altı çocuğu olan kadın kamu personeli idari izinlidir..." genelgesi sağlık çalışanlarını üzdü.

Biliyorsunuz, tırmanışa geçen kovitd-19 nedeniyle kamu kurumlarında esnek mesaiye geçildi. Memurlar sabah 09.00 ile akşam 16.00'ya kadar çalışacaklar...

***

Kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanları uygulamanın adil olmadığı görüşünde...

"Her haktan sağlıkçı eleniyor!.." diyerek tepki gösteren sağlık personeli kırgınlıklarını bakın nasıl dile getiriyor:

"Sağlıkçı anne değil, çocukları da çocuk değil sanki!.. Canımızı siper ettik. Ederiz, etmeye de devam ediyoruz. Ancak bazı uygulamalar, yapılan ayrımcılıklar bizi gerçekten derinden yaralıyor! Sağlık kurumlarında gerekli önlemler alınıp esnek mesaiden bizler de faydalandırılabilirdik. Bizlerin de çocuğu var, bırakacak yerimiz, kimsemiz yok. Hele anne-baba sağlıkçı ise daha da zor oluyor. En azından mali açıdan desteklenebilirdik. Hiçbir şey yapılmıyor! Diğer kamu kurumlarında çalışan devlet memurları bu haktan yararlandırılıyor am Sağlık Bakanlığı'nda çalışan biz sağlıkçılara böyle bir imkân sunulmuyor... Yani 'Herkese benden çay, Şakir'e yok!..' misali..."

***

Bu arada Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, sağlık çalışanlarının korku ve endişelerinin devam ettiğini söylüyor...

Yürürlüğe giren genelge hakkında sendika olarak, "Sağlıkçılar robot değildir!" başlıklı bir açıklama yaptıklarını anlatan Köse, konu ile ilgili bire bir görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Köse, "Riski bir tarafa bıraktık... Mali açıdan diğer çalışanların esnek çalıştıkları sürenin sağlık çalışanlarına ilave ücret olarak verilmesini tüm sağlık çalışanları adına talep ediyoruz. Bu paranın, sağlık çalışanlarına adalet ve hakkaniyet gözetilerek nöbet ücreti şeklinde ödenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu özverili çalışma ile her şeyi hak ediyorlar..." diye konuştu.

***

Durum bu!..

Lale Akasoy / Yenidönem