Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, İş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen “uzaktan çalışma iş sağlığı ve güvenliği çerçevesi: sağlıklı ve üretken uzaktan çalışma” konulu panelde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin uzaktan çalışmaya geçilmesi ile ilgili 25 yıl sonrasının öngörüldüğünü belirterek 2018 yılından sonra Pandemi nedeniyle zorunlu olarak uzaktan çalışma sistemini denemek durumunda kaldıklarını söyledi.

Uzaktan çalışma ile ilgili deneyimlerinde hem kamuda hem özel sektörde bu yeni çalışma ilişkilerinin devreye girmesi mümkünmüş ve gerekliymiş diyen Bilgin, “buraya nasıl geldiğimize bakmamız lazım” ifadesini kullandı.

Önümüzde Sözleşmeli Personel Ve Geçici İşçiler Meselesi Var

3600 ek göstergenin geçen sene imzalanan toplu sözleşmede bunun kararının alındığını söyleyen Bakan Bilgin şunları söyledi:

"5.5 milyon kamu çalışanı ve emekçini kapsayan bir düzenleme yaptık. Bize düşen bütün bu olumsuz faktörlerinin insan üzerindeki negatif etkilerini ortadan kaldıracak tedbirler almak, düzenlemeler yapmak, yapısal düzenlemeleri yapmak. Bu yapısal bir reformdur. Asgari ücret düzeyinde bütün çalışanların asgari ücret düzeyindeki gelirlerini vergi dışarısında bırakmak Türkiye'nin 60 yıllık sloganaydı. Bunu gerçekleştirdik. Daha yapacağımız çok iş var. Sözleşmeli personel meselesi, geçici işçiler meselesi var."