“SAĞLIKÇILAR TALEP EDERSE”

İzmit Sepetçiler Köyünde düzenlenen Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı programında konuşan Başkan Büyükakın, sağlıkçılar talep ederse Kartepe’de 500 sosyal konut yapabileceklerini açıklamış, konuyla ilgili şunları söylemişti:

“100 METREKARESİ 300 BİN TL’YE”

“Sağlık çalışanlarımız, konut satın almak isterlerse ön talep toplama yoluyla Kent Konut şirketimiz konut üretebilir. Metrekare fiyatı 3 bin TL’yi aşmayacak şekilde olacak. Yani 100 metrekaresini 300 bin TL’ye alabilecek şekilde tasarım yapıyoruz. Yani bir nevi sosyal konut olacak. 500 adet kadar konut üretebileceğimizi öngörüyoruz.”

İŞTE O YER

En Kocaeli olarak, Başkan Büyükakın’ın işaret ettiği Kartepe’deki o yere gittik, bölgeyi fotoğrafladık. Sağlıkçılara sosyal konut yapılabileceği ifade edilen o yer ilçenin Sarımeşe bölgesinde, kent meydanının çok yakınında, Köseköy istikametinden gelirken Kaymakamlık binasına varmadan sol tarafta.

AÇIK ADRESİ

Tam olarak Kent Yapı Prestij projesinin hemen arkasında Zeray İnşaat’ın bir projesi başladı. O proje alanı ile Sarımeşe Konakları, Kartepe Konakları ve Meydan Petrol arasında kalan boş alan. Mektup adresi olarak ise Hanımağa Caddesi, Mehmet Sadık Efe Sokak, Huzurlu Sokak ve Ballıca Sokak arasında kalan bölge.

ÇOK GÖZDE BİR YER

Anlaşılacağı gibi sağlıkçılara konut yapılması planlanan bölge hayli gözde. Kartepe Kent Meydanına çok yakın, trafik gürültüsünden uzakta, sitelerin arasında. Bakalım sağlıkçılardan sosyal konut talebi gelecek mi? Veya Büyükşehir Belediyesi bu bölgede sosyal konut projesinin düğmesine ne zaman basacak? İşte fotoğrafları;