SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastanenin ihtiyacı olan reklam kalemleri için bir kez daha ilana çıktı. Hastanenin web sitesi üzerinden ilana çıkan işin yaklaşık maliyeti 160 Bin TL'yi aşarken, ihaleye çıkması gereken işin yeniden doğrudan temin olarak ilana çıkması tepki topladı.

Son 2 yıl içinde 6 defa ilana çıkan işin piyasa araştırması yapılmazken, hastane yönetimi ise yaklaşık maliyeti 160 Bin TL'nin üzerinde olan işi 97 bin liranın altına yapacak olan çılgınları arıyor.

Daha önce hemen hemen aynı kalem işler için 3 ayrı firmayla sözleşme imzalayan hastane yönetimi, işleri verdiği fiyata yaptıramadı. İşe başlayan firmalar kısa bir süre sonra maliyetin altında ezilirken, çözümü işleri yarım bırakıp kaçmakta buldu. Yaşanılan bu kadar aksaklıktan ders çıkaramayan hastane yönetiminin aynı hataya düşmekte ısrar ediyor.

TEKLİF MEKTUBUYLA ŞARTNAME UYUŞMUYOR!

3 Eylül 2020 tarihinde 18 kalem iş olarak ilana çıkan işin teklif mektubunda 30 adet kanvas tablo fiyatı istenirken, şartnamede 15+20+15 olmak üzere toplam 50 adet kanvas tablo yapımı şartı konulmuş. Firmalar teklif mektubuyla şartname arasında bir karmaşanın olduğundan ve fiyatın doğrudan temin limitini aştığından dolayı iptale gitmesini isterken, 2019 yılında da aynı kalemler için ilana çıkan işte teklif mektubuyla şartname uyuşmamış, iş iptale gitmişti.

YA MİKTAR DÜŞÜRÜLECEK YADA İŞ İLANA ÇIKACAK

WanHaber.com’a açıklamalarda bulunan bir reklam ajansı yetkilisi, hastanenin satın alma biriminde sıkıntı olduğunu, açık ihaleye gitmesi gereken işin doğrudan temin üzerinden sürekli ilana çıktığını söyledi. İşin miktarında bir düşüme gidilmesi yolunun da izlenebileceğini söyleyen firma yetkilisi, “Geçen yıldan beri her ay bu işler askıya çıkıyor ve bir türlü yapılamıyor. Kalifiyesiz ve referansız markalarla sözleşme imzalayan hastane, her defasında işin içinde kalıyor ve çıkamıyor. Bu hem işin bir yıl ertelenmesine sebep oluyor hem de ekonomik açıdan iki tarafı da yıpratıyor. Son ihaleye çıkan ve geçtiğimiz aylara göre bir kaç ekleme yapılan18 kalem işin Van piyasalarındaki en iyi ortalama tutarı 160 bin lira civarıdır. Hastane bu işi ilana çıkarken hiç mi piyasa araştırması yapmıyor? Piyasa araştırması yapıyorsa bu işin bu fiyata gidemeyeceğini bilmiyor mu? Hadi satın almacılar acemi diyelim, peki hastane yönetimi bu evraklara imza atarken aynı işin defalarca ihaleye çıkmasını hiç mi sorgulamıyor? Devletin burada hem parası hem zamanı gidiyor yazık değil mi? Bu iş ya iptal edilmeli ya da açık ihaleye çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

WanHaber.com, daha öncede defalarca ilana çıkan işlerle alakalı haber yapmış, firmaların sitemini dile getirmişti.

İşte 19 Mart'ta WanHaber.com'da yayınlanan o haber:

Kaynak: Wan Haber