Görüşmeler Elazığ Milletvekili ve meslektaşımız Sayın Metin BULUT eşliğinde; Dernek Başkanımız Sayın Tarık PATIHAN, Başkan Yardımcımız Sayın Özlem KÜÇÜKBAYRAK ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan meslektaşımız Sayın Hayrettin BEYHAN görüşmeye katılım sağlamışlardır.

5. Dönem Toplu Sözleşme Tekliflerinde; Biyologların mali, sosyal ve özlük haklarında yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin;

“Madde 31 - Ek Ödeme Oranlarında Artış;

Madde 47 - Sözleşmeli Personel Olarak İstihdam Edilen Teknik Personele İlave Ücret;

Madde 58- Büyük Proje Tazminatı” başlıklı maddeler ile meslek grubumuzun taleplerinin yer aldığı,

Özel Hizmet Tazminat oranlarımızın artırılması taleplerimizin yer almadığının görüldüğü,

Biyologların ÖHT oranlarına ilişkin TOÇ-BİRSEN, SAĞLIK-BİRSEN vb alt kollarda taleplerin yer aldığı,

Bu taleplerin Genel Talepler kısmına alınarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımızın eşit ve adil bir şekilde faydalanmasını sağlayacak şekilde düzenlenmesinin uygun olacağı ifade edilmiş,

Bu nedenle Genel Talepler 32. Maddeye aşağıdaki maddenin ilave edilmesi talebinde bulunulmuştur.

MADDE 32 – ZAM VE TAZMİNATLARA İLİŞKİN HÜKÜMLER

1- 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) sayılı Cetvele göre Biyolog kadrosunda bulunanların tazminatları, aynı kurumda emsali mühendis unvanlı kadroda görev yapanlar için öngörülen zam ve tazminat oranları esas alınarak ödenir.

Girişimlerde bulunan başta Sayın Vekilimiz Metin Bulut ve Dernek Başkanımız Sayın Tarık Patıhan olmak üzere emeği ve desteği olan herkese teşekkür ederiz.

Hayırlara vesile olur inşallah….