Adeta ortada kalan Yrd. Doç. Dr. Melih Nebigil’e hem Şehir Hastanesinde hemde polikliniğin taşındığı eski Yüksek İhtisas Hastanesinde “yer yok” denildi. 

Ankara Numune Hastanesine bağlı olarak hizmet veren semt polikliniklerinden biride Sıhhiyede bulunuyordu. Ancak Numunenin kapatılarak Şehir Hastanesine aktarılmasının ardından, ayaktan tedavi hizmeti alan hastaların Şehir Hastanesine gitme zorluğunu ortadan kaldırmak için semt poliklinikleri kapatılmadı. Dikmende bulunan 29 Mayıs Devlet Hastanesine bağlandı. Yüksek İhtisas Hastanesinin de taşınmasının ardından Ankara’nın Merkezi olan Sıhhiye ve Kızılayda bulunan semt poliklinikleri Yüksek İhtisas Hastanesine taşındı. 

Bu taşınma kapsamında, Sıhhiye’deki Semt Polikliniğinde bulunan tüm demirbaşlar, tıbbi malzemelerin yanında KBB, Göz, Kardiyoloji, Psikiyatri, Nöroloji gibi polikliniklerde, çalışan sağlık personelleri ile beraber Yüksek İhtisas Hastanesine taşındı. 

Ancak Kalp-Damar Polikliniğinin doktoru Yrd. Doç. Dr. Melih Nebigil, eski binada eşyalarıyla beraber unutuldu. Nebigil’in yaşadığı bu durum hastalarının da tepkisine yol açarak, alo 184 şikayet hattını arayan vatandaşlar, doktorlarının muayene hakkının elinden alındığını iddia ederek, olaya tepki gösterdiler. 

Ankara sağlıkta mevzuata uygun olmayan başka ne gibi görevlendirmeler yapılıp yapılmadığına dair örnek uygulamaların yer aldığı haber serisine önümüzdeki günlerde sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yer bulamayan Kalp-Damar Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Melih Nebigil, 1990’lı yıllarda SSK Kalp-Damar Kliniğindeki trilyonluk yolsuzluğu ihbar ederek gündeme gelmişti.

Yrd. Doç. Dr. Melih Nebigil