Valilik, yerel ve ulusal basında yer alan "Denizli Devlet Hastanesinde başhekim ve birim müdürünün darp iddiaları" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Denizli Devlet Hastanesinde 10 Şubat 2020 tarihinde destek ve kalite müdürü H.S. ile başhekim Uz. Dr. M.E. arasında meydana gelen, yerel ve ulusal basında yer alan kavga olayı ile ilgili olarak idari ve adli soruşturma başlatıldı. Konu hakkında yürütülmekte olan soruşturmanın selameti bakımından, valiliği16miz tarafından Denizli Devlet Hastanesinde görev yapan destek ve kalite hizmetleri müdürü H.S'nin sözleşmesi, 663 sayılı KHK uyarınca Sağlık Bakanlığı ile imzalamış olduğu hizmet sözleşmesinin 11. maddesi 5. fıkrası gereğince askıya alınmıştır."

KAVGA NEDEN ÇIKMIŞTI?

Denizli Devlet Hastanesinde, Destek ve Kalite  Hizmetleri Müdürü ile Başhekimin arasında yaşanan olay  polise yansımış ve  ulusal basında yer almıştı. Denizli haberde yer alan iddilara göre, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü, hastane güvenlik müdürünü de yanına alarak polis evinde Cuma günü Denizli Valiliği tarafından düzenlenen eğitim seminerine gitti. Başhekim, Destek ve Kalite  Hizmetleri Müdürünü odasına çağırarak kendine izinsiz hastane personeline hastane dışına çıkardı  Iddiası ile kızdı. Odadan çıkan destek müdürü görev yerine dönerken başhekim ardından geldi ve tartışma büyüdü. Yaşanan arbedeyi güvenlik görevlileri ayırdı,bu sırada ağız dalaşı sürerken destek Müdürü Hasan doğrudan rapor almak için gitti. Yine konuşulanlara göre darp raporu aldı. Ancak başhekim yara izi  olmadığı için rapor verilmedi. Başhekim yine iddialara göre kendisine rapor vermeyen doktorla da tartıştı. Tüm bu olaylar yaşanırken görevli doktorun sağlık personeline  beyaz kod verdiği iddialar arasında yer aldı.