İsmini gizli tutan sağlık personeli, yaptığı paylaşımla Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Başhekimin 1 saat geç çıkın talimatını internet kullanıcılarına sordu.

Hastanedeki tüm memurların saat 16.30’da çıktıklarını ancak klinikte çalışanlardan haftanın 1 günü saat 17:30 da çıkmalarının istendiğini belirten sağlık personeli, kontrol için de Başhekimin klinikleri tek tek gezeceğinin iletildiğini aktardı.

Kafası karışan sağlık personeli, herhangi bir yazılı tebligat olmadığını ancak whatsapp grubundan atılan bu talimata uymak zorunda olup olmadığını sordu.

Sağlık personelinin sözlü talimatla haftada 1 gün fazla mesai yaptırılmasına yönelik sorusuna sosyal medyadan oldukça ilginç cevaplar geldi.

Bir kamu personeli cevabında; memurların normal mesaisinin kamu kurumlarında 08.00 – 17.00 ya da 09.00 – 18.00 arasında olduğunu, Acil Servis varsa ve branştan nöbet tutuyorsa bu saatlerin 8 saat nöbet süresiyle hesaplanması gerektiğini savunarak Amirin yetki genişlikleri olduğunu, 657 sayılı DMK’da bu yetki genişlikleri ile ilgili bir sürü maddenin bulunduğunu, sözlü emri reddederek yazılı emir isterse Amirin personelin bu tavrına binaen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu maddelerine göre yazılı emir uygulayacağını ve sonunda çok sıkıntı yaşayacağını dile getirdi.

Bir diğer kullanıcı ise; günlük 8 saat mesai tamamlamadan maaşların nasıl istendiğini sorgulayarak Acil Servisi olmayan diş hastanelerinin 08.00 – 16.00 veya 08.00 – 16.30 gibi çalıştıklarını, bazı istisnai durumlarda 08.00 – 17.00 mesai saatinin uygulandığı belirterek öğle aralarında bir saat yemek molası verildiğini ve bu 1 saatin mesaiden sayılmadığını, nöbet usulü çalışılmayan yerlerde bu çalışma düzenine göre 08.00 – 16.00 gibi çalışanlarda 5 saat az çalışma, diğerlerinde 2,5 saat az çalışma yapıldığını belirtti.

Yorum bölümümüzden konuyla ilgili düşüncelerinizi bekliyoruz..