Saldırıya uğradığını öne süren Adli Tıp Uzmanı Neslihan Üzer, Başhekim hakkında uzaklaştırma kararı çıkartarak, meslek odasına şikayette bulundu.

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulunan Adli Tıp Uzmanları Derneği, yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Dernek açıklamasında;  “Adli tıp bir uzmanlık alanıdır ve görev tanımı bellidir. Hiç bir makam ya da kişi keyfi olarak adli tıp uzmanının hangi görevi yapacağı ya da yapmayacağı ile ilgili tasarrufta bulunamaz. Gözaltı giriş ve çıkış muayeneleri adli tıp uzmanının olduğu yerde onun tarafından yapılması gereken, adaletin doğru oluşmasına katkı sağlayan bir raporlamadır.

Meslektaşımız bu durumu konuşmak için başhekimin odasına gittiği esnada başına gelen bu talihsiz olay adli tıp uzmanlığı demeği olarak bizi derinden üzmüştür. ATUD olarak bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyor, başhekim hakkında da idari soruşturma açılarak gereğinin yapılmasını istiyor, sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.” ifadelerine yer verdi.