Bir çok ilin yerel basınında yer alıyor. Bazen ulusal basına da yansıyan haberler de oluyor. Sağlık çalışanlarına baklava ikramı, çerez ikramı vs.

Elbette pandeminin başından bu yana meslektaşlarını şehit veren sağlık çalışanlarına verilen bu v.b. jestler elbette çok güzel. Öncelikle bu jestleri yapan tüm halkımızdan Allah Razı Olsun. Gönlünce, elinden geldiğince destek olma çabasında.

Benim anlamlandıramadığım olay ise sağlık çalışanlarına yapılan bu ikramların fotoğraflanması ve basına servis edilmesi. Evet anlamlandıramadığım tek nokta burası.

Sağlık çalışanlarına bir kutu baklava verirken sağlık çalışanlarının, ilin bürokratlarının fotoğraf çekip basına vermesini anlayabilmiş değilim.

Öncelik ile sağlık çalışanlarına bu güzel jestleri yapanlara minnettarız. Olmasından rahatsız olduğumuz durum ise bunun yazılı ve görsel medyaya taraflar tarıfından servis edilmesi. 

Bırakın sağlık çalışanları size minnettarlığını kendi sosyal medya hesaplarından belirtsinler. Zaten alçak gönüllülükle yapılan, medya ortamında yapılmayan nice jestleri sağlık çalışanları sosyal medya da dile getirdi.

Sağlık çalışanlarına yapılan jestlerde fotoğraf karelerinde yer alma telaşında olunacağına sağlık çalışanlarının özlük haklarının aranma mücadelesinde, yarışında yer alın lütfen.

Sağlık Çalışanları Sizleri;

  • Kadrosu dolu olan kurumlara yapılan geçici görevlendirmeleri sonlandırırken görmek ister.
  • 3600 Ek gösterge talebini bakana iletirken görmek ister.
  • Tek Kalemde maaş isteğini bakana iletirken görmek ister.
  • Yönetici atamalarında liyakat bazlı sistemin gelmesi için sınav isterken görmek ister.
  • Yoksulluk sınırının 7500 liralarda ifade olunduğu bir dönemde sağlık çalışanlarının ek ödemesi dahil 5.000 lira ancak olan maaşlarında iyileştirme talep ederken görmek ister.
  • 25 yılını geçmiş sağlık çalışanları nöbetten nöbete koşarken, mesleğinin baharında sağlık çalışanlarını masa başında oturtanları sorgularken görmek ister.
  • Yönetmelikte olmayan süpervizör, sağlık bakım hizmetleri birim sorumlusu adları altında yapılan görevlendirmeleri sorgularken görmek ister.
  • Yönetmelikte olan ancak hastanelerinde olmayan kreş sorununa çözüm bulurken görmek ister.
  • Covid-19'a yakalandıgında bir aranıp sorulmak ister.