Çankırı Devlet Hastanesinde yapılan usulsüzlükler sonucu kamuya uğratılan zarar ilgili şahıslara tebliğ edilmeye başlandı.

Çankırı Postası Haber Sitesi tarafından 18 Temmuz 2019 tarihinde ‘Çankırı Devlet Hastanesinde pes dedirten yolsuzluk iddiası’ başlıklı haberimizle kamuoyunun dikkatine taşınan, sendikal vesayetçilerin başrollerde yer aldığı yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarla ilgili Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 18 sağlık çalışanına 372 bin lira zimmet çıkartıldı. Artı yasal faizi ile birlikte devlete ödenmesi istenen meblağ Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Arif Aslan imzası ile ilgililere tebliğ edilmeye başlandı.

Çankırı Devlet Hastanesinde 'pes' dedirten yolsuzluk iddiası! haberi için tıklayınız

Söz konusu zimmetlerle ilgili hiçbir suçu olmayan ve büyük mağduriyet yaşayan çok sayıda sağlık çalışanı, faturanın kendilerine kesilmesine tepki gösterdi. Sağlık emekçilerinin, mevzuata aykırı bir şekilde keyfe keder uygulamayla usulsüzlük yaparak devleti zarara uğratan idarecilere yönelik dava açmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Böylece Çankırı Postası’nın yaklaşık 10 ay önce ”Devlet 500 bin tl zarara uğratıldı!” alt başlıklı iddiası doğru çıktı. Çankırı Postası haberlerini susturmak için avukat ordusu ile hukuk ablukası altına alan ve 9’a yakın suç duyurusunda bulunan vesayet senciler, haberlerimize erişim yasağı getirmeye çalıştı. Ortaya atılan iddiaların aydınlatılması yerine kamu adına habercilik yapan basın mensuplarını hedef alan ve iddiaları yalanlama yolunu seçen yerleşik düzencilerin maskesi ise teker teker düşmüş oldu.

Mali Müfettiş, Çankırı Devlet Hastanesindeki Zararı Hesaplamak İçin İş Başı Yaptı! haberi için tıklayınız


*Tuna DİNÇ- Sağlık Sen Çankırı Şube Başkanı Basın Toplantısı

Yalan Rüzgarı Hakikat Güneşi karşısında mum gibi eridi –

İddialarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Sağlık Sen Çankırı Şubesi iddialarla yalanlama yoluna gitmişti. İddiayı gündeme taşıyan gazeteciler yerine konudan bi haber seçmece basın mensupların davet eden Vesayet Sen Başkanı Tuna Dinç, ortaya atılan iddiaları yalanlarken bir çok ilde bu işlemin yapıldığını ve mevzuata uygun olduğunu dile getirerek kamuoyunu yalan bilgilerle aldatma yolunu gitmişti. Basın toplantısında devletin kurumlarının ortaya koyduğu raporlara, belgelere rağmen, utanmadan sıkılmadan hala “iftira” ve “şer odaklarının operasyonu” diyerek bayağı ifadeler kullanan Dinç, kendilerini erdemliler hareketinin bir parçası olarak tarif etmişti.

Yine sözüm ona Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak 'Sadece arada 3 lira fark var (!)" diyerek rakamları ufaltmış, devlete uğratılan zararı küçümsenecek şekilde cümlelerle ifade ederek kifayetsiz idarecinin üzücü halini gözler önüne sermişti. Sözde üç liracık denilen ana parasının 370 bin lirayı bulması karşısında ne diyecekleri ise merakla bekleniyor?

Hala o koltuklarda nasıl oturuyorlar?

Çankırı sağlığında yaşandığı iddia edilen,

  • Evrakta tahrifat,
  • Hasta mahremiyetini ihlali,
  • 5 bine yakın formun girilmesi yasak olan arşivden organize bir şekilde kurum dışına çıkartılması,
  • Nöbet çizelge defterlerinin yok edilmesi,
  • Sağlık çalışanı M.T’nin nöbete gitmeden nöbet yazılması

gibi diğer iddialarla ilgi soruşturmalar devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yetkisinde olan Korana vakaları ile ilgili yetkisini aşarak keyfe keder açıklamalar yapan İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya’nın devletin zarara uğratılması ve bu zarar uğratan görevlilerin hala hastanede yönetici pozisyonun olmaları ile ilgili kamuoyuna açıklama yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne 12 Şubat 2020 tarihinde gönderilen tazmin raporunun basında yer alacağı korkusuyla aylarca koridorda dolaştırıldı. Söz konusu evrak; müdürlük, devlet hastanesi başhekimliği, bakanlık arasında 3 ay boyunca gitti gitti geldi. Söz konusu rapora ilişkin ‘nasıl bir işlem yapılacağı(!)’ noktasında tekrar bakanlığa sorularak görüş istenmesi ise oyalama taktiğinin bir parçası iddiasını güçlendirdi.  Üç ay boyunca adeta top çeviren yetkililer bir kurutuluş formulü kalmaması üzerine işlemi başlatmak zorunda kaldı.

Öte yandan Sağlık Sen İl Yöneticisi olan İdari Mali İşler Müdürü Nedim İlyas Ata ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak’a usulsüz işlem yapmaktan dolayı Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından idari disiplin cezaları verildiği öğrenildi.

Kaynak: Çankırı Postası