Hekim göçü sebebiyle hastanelerde randevu bulamayan vatandaşların şikayetleri sonucu Sağlık Bakanlığının yeni bir uygulama başlattığı iddia edilmiş, MHRS randevularına kota getirildiği haberlere yansımıştı. Haberlerde Bakanlığa bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında bir ayda en fazla 3 kez randevu alınabileceği, randevu için müracaat eden vatandaşlara “30 günde en fazla 3 randevu alabilirsiniz” mesajları gönderildiği iddia edilmişti.

BÖYLE BİR DÜZENLEMEMİZ YOK!

Sağlık Bakanlığı bazı basın yayın kuruluşlarında hasta randevularına aylık 3 randevu sınırı getirildi iddiaları üzerine açıklama gereği duyulduğunu belirterek böyle bir düzenlemenin söz konusu olmadığı belirtildi. Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada MHRS randevularına yönelik herhangi bir yeni düzenlemenin yapılmadığını, kota getirilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

“Hali hazırda mevcut uygulamaya göre bir kişinin aktif olarak 3 randevusu buluna bilmektedir” denilen Bakanlık açıklamasında, bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil olmadığı, kişi muayene oldukça yeni randevu almasında bir sınırın olmadığı ve randevu cetveline dair planlamanın ise aylık değil 15 günlük yapıldığı açıklandı.