Son dakika bilgisine göre Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga TOLUNAY görüşen Ambulans şoförü, ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile telefonda görüştükten sonra eylemini sonlandırdı. Ambulans şoförü az sonra Bakan Koca ile yüz yüze görüştürülecek. 

Sağlık çalışanı araçtan çıkartıldı, basın mensuplarına yayın yapmayın uyarısı yapıldı. Araçta incelemeler sürüyor.

SES sendikası açıklama yaparak ambulans şoförüne destek vermek için yola çıktıklarını belirttiler. Ses açıklamasında; "Sağlık sisteminin içinde olduğu kriz sağlık emekçilerinin canına tak etti. Yurttaşların sağlık hakkına çığlık olan ambulans şoförü sağlık emekçisinin yanında olmak için Eş Genel Başkanımız Hüsnü Yıldırım ve MYK Üyelerimiz Sağlık Bakanlığı önüne gitti." ifadelerine yer verildi. 

HABERİN GEÇMİŞİ

Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi önünde yaşanan olayda bir ambulans şoförü kendine ambulansa kilitledi. Araç içerisindeki oksijen tüplerini açtığını beyan eden ambulans şoförün “Sağlık Bakanı gelmezse kendimi patlatacam” dediği ileri sürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmek istediğini belirten sağlık personeli “onkoloji hastasını taşıdım, 3 saat boyunca hastane hastane dolaştım ama hastayı bırakacak yer bulamadım” diyerek “vatandaşlara zarar vermek istemiyorum Sağlık Bakanının gelmesini istiyorum” açıklamasında bulundu.

Bölgeye itfaiye aracı geldi. Geniş bir alana güvenlik şeridi çekildi. Polis ekiplerinin ikna çalışmaları devam ediyor.. İtfaiyeciler ambulansa yaklaştı. Sağlık Bakanlığı içinden bir grup yetkili çıkarak ambulansa yaklaştı, şoförü ikna etme çalışmaları sürüyor. Diğer taraftan olay yerine gelen polis ekiplerinin kapıları kitleyen ambulans şoförünü ikna etmeye çalışmaları devam ediyor.