Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarının istifa, emeklilik ve izin taleplerini durdurmasına hekimlerden ve sağlık meslek örgütlerinden tepki geldi.

Pandeminin 8. ayında Covid-19’un meslek hastalığı bile sayılmadığını, sağlıkçılara düzenli test yapılmadığını belirten sağlıkçılar, “Hastalandık; maaşımızı kestiniz. Ek ödeme vereceğiz dediniz; ya vermediniz ya da adaletsiz dağıttınız. Şimdi de izin, istifa ve emeklilik hakkımızı engelliyorsunuz! Bu yasak çalışma ve insan haklarına aykırıdır. Sağlıkçının canı yok mu” diye sordular. 

Sağlık Bakanlığı yayınladığı genelgeyle, sağlık çalışanlarının belirli gerekçeler haricinde izin kullanmasının ve emekli olmasının hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini, aynı şekilde istifa taleplerinin de kabul edilmeyeceğini duyurdu. Söz konusu genelge aylardır tükenme noktasına geldiklerini bağıran sağlık çalışanlarını isyan ettirdi. Sağlıkçılar, korona virüsle mücadeleleri için destek ve motivasyon beklerken ceza gibi bir genelgeyle karşılaştıklarını belirttti.