Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolunda Yetkili Sendika olan Sağlık Sen'in Genel Başkanı Semih Durmuş bugün sürpriz bir kararla Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüştü. Hekimlere yönelik yapılan maaş iyileştirmesinin TBMM'de 5 farklı önergeyle kabul edilmesinin ardından sağlık camiasında büyük tepki toplamıştı. Tepkilerin odağında olan iki isim bugün bir araya geldi. Yetkili oldukları halde böylesine büyük bir zam kararından bi haber oldukları için eleştirilen  Sağlık Sen'in Genel Başkanı Semih Durmuş, Antalya İl Sağlık Müdürlüğünün önüne giderek tüm Türkiye'de iş bırakma eylemi aldıklarını duyurmuştu.

Sağlık Sen'in aldığı salı ve perşembe günü iş bırakma kararının ardından dün 8 ilde sendika üyesi sağlık çalışanları iş bırakarak Sağlık Bakanlığını yapılan ayrımcılık nedeniyle uyarmıştı. Yarın (perşembe) da iş bırakmak için eyleme hazırlanan sağlık sen, bugün beklenmedik bir açıklama yaparak "İyi niyet göstergesi olarak, yarın yapacağımız iş bırakma eylemini ve Bakanlık önünde yapmayı planladığımız basın açıklamasını, “şimdilik” askıya almış bulunuyoruz." denildi. 

Sağlık Sen'in Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın sürecin hassasiyetinin farkında olduğunu söylediğini açıkladı. Bununla beraber Bakan Koca'nın "sağlık çalışanlarının mağduriyetlerini giderme noktasında çalışma yaptıklarını belirttilğini" söyleyen Durmuş, yarın ki eylemle ilgili olarakda  “şimdilik” askıya almış bulunuyoruz." dedi.