F.KOCA S.B. kullanıcı adıyla geçtiğimiz hafta ilkini başlattığı SMS ile sağlık personeline seslenen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 2021 sonu itibariyle Bakanlık verilerine göre toplam 700.114 personele sms gönderiminde bulunmaya devam ediyor. 

"Merhaba, "Şahsen" adresinden mailleri takip ettim. Bazı arkadaşlarımızı telefonla aradım. Bugünkü konuşmam linkte. Selamlar."  içerikli SMS ile 2. kez sağlık personeline seslenen Bakan Koca'nın 2022 Türkiyesinde SMS ile kurmaya çalıştığı iletişim kanalı tartışılmaya devam ediyor.

Diğer taraftan son zamanlarda sms ve mai adresi üzerinden yapılan dolandırıcılıklar nedeniyle gönderilen SMS'in gerçekten Bakan Koca'dan gelmediğini düşünen sağlık çalışanlarının çoğunluğunun SMS'leri okumadan sildiği belirtiliyor. Ayrıca "kayıtlı olmayan numaraları açmıyorum." şeklinde sosyal medya paylaşımı ile Bakan Koca'ya seslenen çalışan sayısı da az değil.

SMS'LERİN MALİYETİ NE KADAR?

Çeşitli unvanlarda 2021 sonu itibariyle Bakanlık verilerine göre toplam 700.114 sağlık çalışanı Bakanlık bünyesinde görev alıyor. 


Personel sayısı ile ilgili detaylı bilgiye "Mart 2022 İtibariyle Sağlık Bakanlığının Personel Sayısı!" başlıklı HABERİMİZE TIKLAYARAK erişebilirsiniz.

Gönderilen ikinci SMS sonrasında bir haftada 1 milyon 400 bin sms gönderimi yapıldığı biliniyor. Bazı sağlık çalışanları ise haklı olarak Bakanlığın SMS gönderimi için ne kadar para harcadığını merak ediyor. Twitter hesabımıza gelen bir yorumda sağlık personeli arkadaşımız şu mesajı iletiyor Bakan Koca'ya : "Bu kadar smsin maliyetini maasimiza yansıtın daha iyi. Sms yada e-posta iznide vermedim bana yazmasa daha iyi , dargınım bakan beye "

Sağlıkçılar da Bakan Koca'ya mektupla karşılık vererek, "Biz sizden mektup değil çözüm bekliyoruz" dedi. Öte yandan siyasilerden de Koca'ya tepki geldi. 

CHP’Lİ EMİR: YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sağlıkçılara SMS olarak gönderilen mektubun kanuna aykırı olduğunu savundu.

Bakan Koca'yı etiketleyerek sosyal medyadan konuyla ilgili paylaşımda bulunan Emir, “Bakan Koca'nın sağlıkçılara SMS olarak gönderdiği mektup Kişisel Verileri Koruma Kanuna aykırıdır. Kişisel sağlık verisi beraberinde işlenen tel. No'larını e-nabız üzerinden alıp sağlıkçıları tehdit etmek için kullanamazsınız! Yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.