Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ‘ın sağlık camiasına hediyesi olan SABİM üzerinden akıl almaz şikayetler gelmeye devam ediyor.

21 Haziran‘da hekimlerle toplantı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kaldırılacağını belirttiği SABİM, hekimlerin tahammül sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Sağlıkta şiddetin katalog suç kapsamına alınmasına rağmen, hekim darp eden saldırganların salıverilip, Türkiye Cumhuriyeti kanunları ile değil de ancak ve ancak Twitter mahkemesi sonrasında tutuklanabilmesi sonrasında Şırnak Cizre'de yaşanan olay hekimlerin yine kimsesiz ve sahipsiz olduğunu gösterdi.

Hastaneyi Darmadağın Edecekmiş

SABİM'i arayan hasta yakını muayene olamadığı için Ortopedi Hekimi için "Yaptıkları ş...... değil mi yani yaptıkları ş.... önde gidenidir. Ben şu an zaten az kaldı hastaneyi darmadağın ediyordum. Gene bak başıma böyle bir şey geldi gene Sağlık Bakanlığı'nı aradım. Benim sesimi kayda alın" dedi.

SABİM, Hastane Psikoloğunu Aradı

SABİM ise hastanenin psikologunu arayıp, hekimin can güvenliği için önlem alması gerektiğini söylemiş.

21 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen "Hekimler Buluşması"nda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın kaldırılacağını söylediği işlevsiz, hekim karşıtı bir call center olan SABİM artık hekimlerin tahammül sınırlarını zorlamaya başladı.

Yaşanan olay hekimler arasında "canımız Bakanlığa değil, Allah'a emanet" olarak yorumlandı.