Pfizer aşısı yine korkuttu! ABD’nin Tennessee eyaletinde koronavirüs aşısı olduktan sonra gazetecilere açıklama yapan hemşire canlı yayında birden bire bayıldı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin bir hafta önce Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşıya onay vermesiyle birlikte İngiltere'nin ardından ABD'de de hafta başında toplu aşılanma başladı. New York'ta yoğun bakımda çalışan hemşire Sandra Lindsay, canlı yayında aşı yaptıran ilk kişi olurken, ülkede aşıya alerjik reaksiyon gösterenlerin haberleri gelmeye başladı. Hafta ortasında Alaska'da 3 hemşenin nefes darlığı, göz büyümesi, boğaz şişmesi gibi alerjik reaksiyonlar göstermesinin ardından bugün aşı olan bir hemşire de canlı yayında baygınlık geçirdi.

KOVİD AŞISI OLDUKTAN SONRA CANLI YAYINDA BAYILDI

asd

ABD’nin Tennessee eyaletinde koronavirüs aşısı olduktan sonra gazetecilere açıklama yapan baş hemşire Tiffany Dover canlı yayında rahatsızlanarak bayıldı. Hemşire Dover, gazetecilere aşı hakkında bilgi verdiği sırada elini alnına götürerek “Başım dönüyor” dedi. Aradan saniyeler geçmeden hemşire Dover birden bire yere yığıldı. Kovid-19 aşısı nedeniyle baygınlık geçirdiği düşünülen hemşire Tiffany Dover'a ilk müdahaleyi yine meslektaşları yaptı.

BAYILMA HER AŞIDAN SONRA OLABİLİR

Hemşire Dover, kendine geldikten sonra yaptığı açıklamada genellikle korku ve ağrı hissettiğinde bayıldığını söyledi. Hastanedeki doktorlar da Dover'ın bayılmasının aşının içeriğiyle ilgili olmadığını açıkladı. Hastane Doktoru Jesse Tucker, "Bu, herhangi bir aşıdan sonra çok sık meydana gelebilen bir reaksiyondur. Bunun aşıdan kaynaklandığından şüphelenmek için hiçbir sebep yok" dedi.

Öte yandan The New York Times gazetesi dün ABD’nin Alaska eyaletindeki Juneau kentindeki Bartlett Bölge Hastanesi’nde çalışan iki sağlık çalışanı Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı olduktan sonra aniden fenalaştığını duyurdu. Yoğun bakıma kaldırılacak kadar ağır duruma gelen hemşirelerin solunum yollarının şiştiği, cildinde izler çıktığı, nefes darlığı ve yüksek kalp atışı yaşadığı belirtildi. Sağlık çalışanlarının hiçbir alerjilerinin olmamasına rağmen bayılmaları bilim dünyasını korkutmuştu.