Arnavutluk'un güney bölgesindeki Fier ilinde Türkiye tarafından inşa edilen hastane 21 Nisan tarihinde düzenlenen tören ile hizmet vermeye başlamıştı. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katıldığı törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çevrimiçi olarak katılmıştı. Hastane açıldığı günden bu yana hizmet vermeye devam ederken Arnavut halkı da hastanedeki tedaviden memnun. Tedavi gören Bukuroshe Moçaj, ülkenin güneyinde bulunan Ballsh kentinden olduğunu, aile hekimin yönlendirilmesiyle bu hastaneye geldiğini ifade etti.

"Arnavut hastalarımızın Türk doktorlara teveccühü oldu"

Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından Fier Hastanesi'ne atanan Başhekim Yardımcısı Dr. Abdülaziz Can, 7 ocak 2021 tarihinde yapım kararı verilen hastanenin 68 günde tamamlandığını ifade ederek, "27 Mart 2021'de de hasta kabul etmeye başladık. 250 yataklı, 10 yoğun bakımı olan, acil servisi, anjiyo merkezi, endoskopi ünitesi, görüntüleme hizmeti bulunan 15 branşta hizmet etmekteyiz. Son teknoloji cihazlarla donanmış, 3,seviye bir hastanedir. Bu sağlık hizmetini sadece bulunduğumuz şehirde Fier şehrinde vermiyoruz tüm güney Arnavutluk bölgesinde veriyoruz. Arnavut hekimlerle beraber bu sağlık hizmetini veriyoruz. Hastanemizde 285 personelimizin 51 personeli Türk sağlık personeli. Açılıştan bu yana 116 Türkiye'den personelimiz oldu. 27 tanesi uzman, geriye kalan hemşire, sağlık memuru ve teknisyen arkadaşlarımız" ifadelerini kullandı.

Ajanslara yansıyan yukarıdaki habere göre Arnavutluk'taki Türk Hastanesine 116 sağlık personeli gönderilmiş... Bu hususta yapılan ilanı (tabi yapıldıysa)  sizinle paylaşamadığımız için saglikpersoneliHABER.NET olarak  özür diliyoruz.