Çankırı'da kanser tedavisi gören Elif Ünür,Çankırı Devlet Hastanesi acil servisinde hastane bulunamadığı için 25 saat bekletildi. Hasta yakınlarının,112'ye müracatanın üzeriden 30 saat geçtikten sonra uzun uğraşlar neticesinde  Ankara'da bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınabildi.

Çankırı’da kanser tedavisi gören 54 yaşındaki Elif Ünür, kan değerleri düştüğü için 22 Ekim Çarşamba günü evinde fenalaşarak ambulansla gece 01.30’da Çankırı Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Işın tedavisi (Kemoterapi) aldığı için bağışıklık sistemi zayıflayan ve enfeksiyon kapma riski taşıyan Ünür’e, hastanede gerekli serum olmadığından verilemedi. Bir türlü ateşi de düşürülemeyen hastaya saatlerce hastane bulunamadı.

Hastane acil servisinde 25 saatten fazla bekletildiklerini söyleyen hastanın kızı Kimya Ünür, çaresizlik içerisinde kaldıklarına isyan etti. Yaşadıkları durumu sosyal medya hesabından Çankırı Milletvekilleri Salim Çivitcioğlu ve M. Emin Akbaşoğlu ve SağlıkBakanı Dr. Fahrettin Koca’yı etiketleyerek tepki gösteren Ünür, “Hala hastanedeyiz, hala ne kadar daha bekleyelim, cenazemize mi geleceksiniz?” diye sordu.  Ünür, “Hastanede enfeksiyon riski yüksek hasta 24 saattir hastanenin acilin de bekletiliyor. Kan değerleri gittikçe düşüyor, @SCivitcioglu ‘Gidelim ilaç nereden alınıyorsa, alıp gelelim’ diyoruz ki; ‘çaresizliğimize bakın’, ‘şimdi istesek bir hafta sonra gelir’ deniliyor.” twitini attı.

Ünür “Bu ne biçim hastane Allah aşkına? Annem için bir tane serum yok! 'İstersek bir haftaya gelir' diyorlar. Annem burada ölmesini mi bekleyelim, sevk için hastane bulamıyoruz siz ne işe yararsınız?” diyerek siyasilere tepkisini sürdürdü.

DEVREYE İSMAİL HAKKI ESEN GİRDİ, YER BULUNDU!

Hastaya üstün garet göstererek müdahale eden acil sağlık çalışanlarının bile çaresizliğe isyan ettikleri öğrenildi. Ünür, acil serviste 25 saat bekletildikten sonra, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri sonucunda 2 saatlik mesafede olan Ankara Şehir Hastanesi'nde yer bulunarak 24 Ekim Perşembe günü gece saat 02.30’da Ankara’ya sevk edildi. Hastanenin onkoloji servisine alınan Ünür, enfeksiyon kapma riski nedeni ile yoğun bakım servisine alınarak tedavisine başlandı.

ACİL DURUMLAR DA KANSER HASTALARI ÇARESİZ!

Öte yandan Çankırı’da tıbbı onkoloji servisi olmadığı için kanser hastalarına acil durumlara da yeterli müdahale yapılamadığı ortaya çıktı. Acil hastalar için kullanılması gereken malzemenin bulunmaması ise ayrı bir sorun olarak dikkat çekiyor.