Polatlı Devlet Hastanesi'nde Koronavirüs'ten hayatını kaybeden vatandaşların cenazelerini yıkamadığı iddia edilen, hastane imamından skandal bir açıklama geldi. İmamın açıklamasına tepkiler gelince imam attığı yorumu kaldırdı.

İlk defa POHA Haber'in gündeme getirdiği ve Polatlı Devlet Hastanesi'nde görevli imamın Koronavirüs'ten hayatını kaybeden vatandaşların cenazelerini yıkamadığı ortaya çıkmıştı. 

İmamın bu tavrına büyük tepki gösteren vatandaşlar, 'Polatlı Devlet Hastanesi'nde doktor ve hemşirelelerin canların can değil mi? Onlar neden onları kurtarmak için tedavi ediyor. İmamın görevi oradaki cenazeleri yıkamak yıkamıyorsa istifa etsin' diyerek tepki göstermişti. 

İMAM'DAN KONU İLE İLGİLİ SKANDAL SAVUNMA 

Konunun muhattabı olan imamın Hulusi Demirel olduğu ise attığı yorumda ortaya çıktı. Kendisini 'benim coronalı cenazeleri yıkamak gibi bir mecburiyetim yok. Herkes bunu böyle bilsin coronalı cenazeyi yakınları yıkasın bir zahmet' diyerek skandala imza attı. 

'YIKAMAMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLAMAZ'

Polatlı İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama da;

"Konu tarafımıza iletildikten sonra biz Koronavirüs'ten hayatını kaybeden hemşehrilerimizin cenazelerini yıkamayan bu arkadaşı hastane yetkilileriyle görüşüp resmi bir yazıyla orada görevlendirdik. Bundan sonra hiç bir şekilde Koronavirüslü cenazeleri yıkamama gibi bir durum söz konusu olamaz." denildi.