Ankara'da ki pandemi hastanelerinin dışında kalan Elmadağ Dr. Hulusi Alataş Devlet Hastanesinde covid-19 pozitif çıkan personeller nedeniyle Ameliyathanenin kapatıldığı öğrenilirken, birçok sağlık personelinin karantinaya alındığı haber merkezimize ulaştı. 

COVİD NEDENİYLE KARANTİNAYA ALINAN AMELİYATHANE'NİN PERSONELİNİ ACİLDE GÖREVLENDİRDİLER!

Pandemi sürecinde birçok hastanede yaşanabilecek bu durumun Elmadağ Dr. Hulusi Alataş Devlet Hastanesi yönetimi tarafından ne kadar kötü yönetildiğinin kanıtı ise, 15 gün kapattıkları Ameliyathane biriminde görevli personellerin tamamını karantinaya almadan bazılarını Acil Servis gibi hasta yoğunluğunun olduğu birimlere geçici olarak görevlendirmeleri oldu.

Haber Merkezimize ulaşan iddialara göre, Ameliyathane servisinde görevli 4 hemşire,1 doktor ve 1 personel'de covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtilirken, personelden bazılarının acil servis gibi birimlere geçici görevlendirmeleri tepkilere neden oluyor.

Ameliyathane Hemşiresi olması gerekirken, karantina uygulanması gereken personelin Acil Servis'de görevlendirilmesi hastane idaresinin özellikle Başhekimin hangi Bakanlık kararına istinaden bu uygulamaya geçtiği ise merak konusu oldu.