Dünyada ve Türkiye'de yaptığı realist pastalarla ün yapan, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takım Şefi ve kaptanı olan pasta sanatı ustası Tuba Geçkil'in çalışmaları dünya basınında ve sosyal medyada ilgiyle takip ediliyor.

Geçkil, 10 yıl önce başladığı mesleğine devam ederken aynı zamanda birçok ülkede bulunan öğrencilerine pasta sanatı dersi veriyor. Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere ABD Başkanı Donald Trump ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in pastadan büstlerini yapan Tuba Geçkil, beceriyile büyük beğeni topluyor.

10 yıldır bu işle uğraştığını anlatan Tuba Geçkil, “10 yıldır bu işi yapıyorum. Bu serüvene kendimi keşfetmemle başladım. 10 yıl öncesine kadar resim, yağlı boya, sulu boya görsel sanatların tamamıyla ilgilendim. Oğlumun doğum günü vesilesiyle şeker hamuru ile tanıştım. Sonrasında ilk pastamı yaptım. Ben de inanamadım açıkçası o dönemde. Çok güzel bir çalışma oldu. Çok sevdim çünkü içerisinde sadece resme olan ilgimin dışında elle dokunarak, hissederek, yontarak yapabileceğim bir alan da vardı ve hepsi bir arada. Özellikle mutfağı da çok seviyorum. Kendi reçetelerim vardı o dönem. Hepsini bir arada buluşturan en sevdiğim alan olarak karşıma çıktı ve 'bu benim işim.' dedim ve yapmaya devam ettim. Çok da yoğun ilgi gördü o dönemden bu yana" dedi.

BAKAN KOCA'NIN PASTADAN BÜSTÜNÜ YAPTI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca figürlü pasta yapan Tuba Geçkil, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, bizim için inanılmaz emek verdi, bütün gücüyle hala uğraşıyor. Ona küçük bir jest yapmak istedim aslında. Pandemide o üzgün, hüzünlü yüzünü gördüğümde çok etkilenmiştim televizyon kanallarından. Hemen ertesi hafta bu çalışmayı yaptım. Tam o ifadesini yakalamaya çalıştım. O hüzünlü, gözleri kanlanmış bakışlarıyla birlikte. Umarım kendisi sevinir çünkü ona hediye edeceğiz bu pastamızı. Bu pastanın iç kısmı yenilenebilir değil. Onu vurgulamak istiyorum. Bu kesilmeyecek. Hatıra olarak saklayacağını umuyorum. Yıllarca oda ısısında kalabilen bir durumu var şu an" ifadelerini kullandı.