Ak Partinin Ünye teşkilatında basın mensupları ile bir araya gelen Milletvekili Yediyıldız hekimlerin görevleri ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

“Bizim İnsanımız Devlete Hizmet Etmek İstemiyor, Kim Para Verirse Ona Kaçıyor”

Yediyildiz,”Doktorların artık para ile özel hastaneleri tercih ettiğini söyleyen Şenel Yediyıldız, “Ben 36 yıl hekimlik yaptım. Ne olduysa pandemiden sonra insanlarımız değişti. Ama şu andaki tablo çok karmaşa. Bizim zihnimiz bozuldu. Ben hiçbir zaman hastaya para alamıyorum git demem. Benim işim o hastaya bakmak. Ben işimde dürüst olursam bana da herkes dürüst olur. Ben 1990 yılında İstanbul’a atandığımda kimseyi tanımıyordum. Şimdi ben grevmi yapmalıyım. Benim birinci görevim hastadır. Onun dışında devlet düşünecek ve ben kendi imkanlarımız zorlayacağım. Devlet sürekli yeniliyor. Ancak pandemiden dolayı devletten bir kaçış var. Devletten kaçışı önleyemiyoruz. Bizim insanımız devlete hizmet etmek istemiyor, kim para verirse ona kaçıyor. Biz hekim olarak hastaya bakmak zorundayız”

“Devlette En Az İki Yıl Çalışma Şartı Konulsun”

Doktorların özel hastanelere geçişi engellemek için en az iki yıl çalışma şartı konulması gerektiğini söyleyen Yediyıldız, “Doktor atamaları resmi kuralarla oluyor. Sağlık Bakanlığı’nda bir kadro olayı var. Bakanlık boş kadroları ilan eder ve kadroya atama yapılır. Onun için biz yeni 20 bin yeni asistan kadro açtık. Ben şu anda bakanımızın yerinde olsam özele geçişe engellemeye çalışırım. Devlete geldiği zaman en az iki yıl çalışma şartı koyarım”

“Doktorun İşi Grev Değildir”

Doktorların grev yapmasını yanlış bulduğunu söyleyen Yediyıldız “Ben sağlıkta şiddeti kabul etmiyorum. Bize kimya, matematik, fizik gibi dersler veriliyordu. Bunları okutacaklarına herkese biraz iletişim dersi versinler. Sizde hoş geldiniz demek o sıkıntının önüne geçer. Bende çalıştım ama hiçbir hastaya yüzümü ekşitmedim. Doktorlar şimdi grev yapıyor ve grev yakışmaz. Doktorun işi grev değildir. Doktor insandır, karşısındaki muhatapta insandır” dedi