Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi maaşına herhangi bir zam talep etmemesine rağmen emekli milletvekillerinin maaşı düşük kalmasın diye artırıyor” ifadesini kullandı.

Muhalefet tarafından kendilerine “milletvekillerinin emekli maaşları hakimlerin maaşının altında kalacak. Ne olur artırın” şeklinde talep geldiğini söyleyen Milletvekili Güneş, Emekli Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Bakan, Bakan Yardımcısı ve Emekli Milletvekili maaşlarının Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olduğunu duyurdu.

2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu değişikliğine dair teklif görüşmeleri meclis genel kurulunda sürüyor.

AK Partili Mahir Ünal: Cumhurbaşkanımızın zam talebi yok

Ünal, Meclis'te gazetecilere, "Cumhurbaşkanı'nın maaşına yüzde 40,4 zam yapılacağı" yönündeki açıklamalara cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, bu konuda yaptığı açıklamalar samimiyetten, gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu söyleyen Ünal, "Kendileri de konuyu son derece iyi bildikleri halde Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya dönük her türlü çirkinliği maalesef ifade ediyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin 2020'de yüzde 7, 2021'de yüzde 14,4 oranında artırıldığını hatırlatan Ünal, "Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımız kendi ödeneğiyle ilgili, (aslında maaş denilen şey ödenek) artış talep etmedi." bilgisini paylaştı.